Het zwembad van de VUB in Etterbeek sluit voor anderhalve maand de deuren. Sinds september al zijn er werken bezig in het sportcomplex van de Vrije Universiteit. Verouderd sanitair wordt vervangen, en er komt een nieuwe fitnesszaal. De exploitatie van het vernieuwde sportcomplex komt in handen van de privégroep Sportopolis.

Wie op de VUB-campus gaat sporten, wordt nu ontvangen aan een geïmproviseerd onthaal. Het sportcomplex is een bouwwerf geworden. In augustus opent er de nieuwe Sportopolis, en dat vraagt een aantal aanpassingen.

Na vijftien jaar zijn er beschadigingen aan het zwembad die hersteld moeten worden. En de stortbaden worden uitgebreid. Daarvoor zullen de saunas worden opgeofferd.

De VUB bouwt ook een nieuwe fitnesszaal. Het huidige gebouw is in 1977 gebouwd voor kleine fitnesstoestellen. De interesse van de mensen is gegroeid en de VUB heeft nu nood aan een grotere en modernere fitness.

Het zwembad van de VUB zal terug in gebruik genomen worden op 7 januari. Vanaf augustus zou de nieuwe fitnesszaal klaar moeten zijn.

Aan de werken hangt een prijskaartje van drie miljoen euro. Ook de Vlaamse Gemeenschap en de VGC delen in de kosten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni