Startschot inschrijvingen 20 km door Brussel

Aurelia Claes
© Brussel Deze Week
06/03/2006
De inschrijvingen voor de 27ste editie van de 20 km door Brussel zijn sinds vorige week geopend. Het evenement vindt dit jaar plaats op zondag 28 mei en start op de esplanade van het Jubelpark.

Dit jaar zijn er enkele nieuwigheden. Zo hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de correcte registratie van de looptijden, want dat wordt opgelost door een elektronische chip. Deze chip moet u met een spanring strak vasthechten aan de veters van uw sportschoen. Als u de finish hebt bereikt, levert u de chip in en krijgt u in de plaats een medaille. Verliest u de chip, dan betaalt u twintig euro schadevergoeding.

Het inschrijvingsgeld voor de 20 km door Brussel bedraagt vijftien euro, btw en de huurprijs voor de chip inbegrepen. U kan ook onrechtstreeks gratis deelnemen door in een sportwinkel een paar loopschoenen van het merk Nike te kopen. In de winkel schrijft u zich dan in en krijgt u een waardebon van vijftien euro.
Het startschot van het evenement wordt gegeven om drie uur in de namiddag. Iedere deelnemer krijgt vier uur de tijd om de eindstreep te halen. Om de vijf kilometer krijgt u fris water en in de helft krijgt elke deelnemer een energiedrankje. Bent u niet zo een fanatieke loper, dan kan u een team van vier personen vormen, iedere persoon loopt dan vijf kilometer.

De MIVB biedt die dag een armbandje aan voor de prijs van 2,5 euro voor een heen-en terugreis met het openbaar vervoer, te verkrijgen in het kantoor van 20 km door Brussel in de Kapellestraat. De organisatie raadt iedereen aan hiervan gebruik te maken en de wagen ook dicht bij een tram- of metrostation te parkeren om verkeersdrukte te vermijden. Het aantal deelnemers is beperkt tot 25.000. Inschrijven op de dag zelf kan niet meer. De voorlopige klasseringen worden diezelfde avond nog bekendgemaakt op onderstaande website.Aurelia Claes

:: Meer info en inschrijvingen op de website of van maandag tot vrijdag tussen 9.00 uur en 18.00 uur in de Kapellestraat 17, 1000 Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni