Supporters en spelers onrustig bij Union

© tvbrussel
09/05/2005
Ondanks het behoud van Union Saint-Gilloise, eindigt het seizoen van de voetbalploeg in mineur. Voor het begin van de wedstrijd lieten de supporters hun ongenoegen uiten over de gang van zaken bij hun club. Vooral manager Jacques Swaelens moet het ontgelden.

De supporters zijn razend omdat het bestuur het contract van trainer Jacques Urbain niet wou verlengen. En niet alleen Urbain vertrekt, ook een groot deel van de spelerskern zoekt volgend seizoen andere oorden op. Spelers die nog een contract hebben, vragen luidop naar verandering. "De directie doet er niets aan, ze praten nog niet eens met de spelers, dan mag men toch het ergste verwachten." Dat zegt speler Yves Cums.

Onder Jacques Urbain promoveerde Union van derde naar tweede klasse. En ook dit seizoen speelde Union vaak mooi voetbal, ondanks de vele blessures. Urbain had hier graag zijn werk verder gezet, maar dat is dus buiten het bestuur gerekend.

Tien minuten voor het einde van de wedstrijd verlieten de supporters de tribunes, vrezend voor de toekomst van hun club. Ook Jacques Urbain weet niet wat hij volgend seizoen gaat doen. Het bestuur verkoos niet te reageren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni