| Zoals vorig jaar is er opnieuw een Brussels Night Run, een nachtelijke jogging van 8 kilometer.

Tweede Brusselse Sportnacht pakt uit met fixed gear fietswedstrijd

TD
© Belga
18/09/2018
Updated: 22/09/2018 18.15u

De tweede Brusselse Sportnacht neemt zaterdag van 17 tot 22 uur opnieuw de hoofdstad over voor heel wat gratis sportspektakel. Nieuw dit jaar is de Brussels City Crit, een race voor fixed gear fietsen met één versnelling en zonder remmen.

Heel wat sporten die tijdens de eerste editie van de Sportnacht op het programma stonden, keren dit jaar terug. Wie graag zelf de benen insmeert kan met het licht op het hoofd opnieuw deelnemen aan de Brussels Night Run, een nachtelijke jogging van 8 kilometer.

Wie liever toekijkt kan terecht op de Kunstberg, want daar vindt opnieuw de Brussels Drone Show plaats en strijden de beste droneraceteams voor de prijzen. In de voetgangerszone kan het publiek terecht voor verschillende demonstraties en initiaties in de martial arts en wordt er zelfs een wedstrijd polsstokspringen gehouden.

City Crit

De eerste grote nieuwigheid op de affiche is de Brussels City Crit, een koers voor fietsers met een fixed gear.

De aanleiding hiervoor is de promotie van het imago van de fiets en het in de kijker zetten van de Grand Départ van de Tour de France in 2019 in Brussel. De race vindt plaats in Ter Kamerenbos.

Zot Day

Een tweede nieuwigheid, die ook al te zien was tijdens de afgelopen autoloze zondag, zijn de extreme sporten van Zot Day. Zo staat er op het Beursplein een Wave Surf-bad met kunstmatig opgewekte golven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni