In de zestiende finales van de UEFA Cup heeft Sporting Anderlecht woensdag met 2-1 gewonnen van het Franse Bordeaux. Anderlecht-trainer Ariël Jacobs reageert tevreden, maar beseft dat de buit nog niet binnen is. Volgende week wordt de terugwedstrijd gespeeld.

In het Constant Vanden Stockstadion stonden de Anderlechtenaren woensdag tegenover Bordeaux. De Fransen kwamen op voorsprong via een strafschop, maar Polak bracht Anderlecht tien minuten later weer op een gelijkstand. Mbo Mpenza scoorde kort voor het einde het winnende doelpunt.

Trainer Ariël Jacobs is tevreden, maar beseft dat de buit nog niet binnen is: "Voetbal is nu eenmaal realiteit en ik denk dat de groep van Anderlecht dat heeft omgezet. We zullen hoogstwaarschijnlijk volgende week een ander Bordeaux te zien krijgen, maar we moeten ons toch aan dat doelpuntje vastklampen."

Nog in de zestiende finales won PSV met 2-0 van Helsingsborgs. Timmy Simons scoorde een van de doelpunten. Ook het Russische Zenit Sint-Petersburg van Nicolas Lombaerts kon winnen, van Villareal met 1-0.

De terugwedstrijden in de zestiende finales van de UEFA Cup worden volgende week donderdag gespeeld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni