Uitspraak over gestaakte match Oud Heverlee-Union tegen eind november

© Photonews
| Scheidsrechter Vermeire staakt de wedstrijd OHL - Union.

Eind november beslist de Geschillencommissie van de Belgische Voetbalbond over maatregelen na het staken van de match tussen Oud-Heverlee Leuven en Union Saint-Gilloise.

Door een panne in het stadium Den Dreef, eindigde de match op 1 november tussen Oud-Heverlee Leuven en Union na ongeveer 54 minuten. Na 2 onderbrekingen en ongeveer 30 minuten verder, besliste scheidsrechter Vermeire om de twee ploegen definitief terug de kleedkamers in te sturen. De gevolgen van die beslissing zijn nog niet helemaal duidelijk. De Leuvenaars riskeren het verliezen van de match, als blijkt dat de ploeg verantwoordelijk is voor het verdwijnen van het licht in het stadium.

De inzet aan Den Dreef was hoog. Beide ploegen maken kans om de eerste periodetitel in de Proximus League te winnen.

Oud-Heverlee Leuven heeft een verzoek ingediend bij Fluvius om zich te informeren over de oorzaak van de panne en is overtuigd dat ze te maken heeft met een stroompanne op de Cardinal Mercierlaan, waar het stadium zich bevindt. In dat geval, kan de match uiteindelijk herspeeld worden. De beslissing zou geen invloed hebben op het eerste deel van de match, dat Oud-Heverlee won. Een beslissing van de Geschillencommissie is niet herroepelijk of contesteerbaar voor het Belgisch arbitragehof voor de sport

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?