Tweede nederlaag voor Union in play-off 3.

Union in acuut degradatiegevaar na nieuw verlies in play-off 3

JR
02/04/2018

Na de wanprestatie in Westerlo, bakte Union er ook in zijn tweede match van de play-downs niks van. Het verloor maandag van Roeselare met 0-1. Doelman Saussez zorgde ervoor dat het niet nog pijnlijker werd. Er volgen nu twee matchen op leven en dood.

Al na enkele minuten wist je dat het ook op paasmaandag niks zou worden voor Union. Dufour kreeg alle vrijheid maar hij trapte naast. Twee minuten later moest Saussez een plaatsbal van Van Acker uit doel ranselen. Op het half uur hield de doelman Union nog maar eens recht dankzij een schitterende reflex na een knal van Zolotic. Saussez bleef uitblinken. Dit keer met een voetreflex na een open doelkans voor Godwin. Diezelfde Godwin verscheen enkele minuten later nog maar eens alleen voor Saussez. Deze keer trapte hij over.

De tweede helft bracht geen beterschap. Een knal van Lecompte spatte uiteen op de paal. Unioncoach Grosjean ontplofte. Aangevuurd door de Union Bhoys, ging de thuisploeg dan toch even aan voetballen denken. Kabasele, diep gestuurd door Vercauteren, besloot op Biebauw. Maar de beste Unionist bleef Adrien Saussez. De goalie van Union kwam goed uit en belette Cerigioni het scoren. Voor de start van het slotkwartier had Saussez nog een mirakelsave in huis na een poging van Cornet. Maar even later was het wel raak. Schmisser tikte een voorzet van Dufour simpel binnen. Roeselare won zo verdiend met 0-1.

Deze play-downs liggen USG niet. In twee wedstrijden pakten de Unionisten nog geen enkel punt. Allemaal weinig opbeurend, zo vlak voor de dubbele confrontatie met Tubeke. Union heeft maar drie punten meer dan de rode lantaarn. Dat wordt bibberen. Vrijdag moet het beter, thuis tegen het zwarte beest uit Waals-Brabant.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni