Union en Brussels praten over samenwerking

© FM Brussel
10/06/2007
Voetbalclubs FC Brussels en Union Sint-Gillis gaan binnenkort rond de tafel zitten om te praten over een eventuele samenwerking. Tot op vandaag zijn er geen gesprekken geweest. Volgens FC Brussels is het ook nog niet duidelijk hoe de samenwerking er concreet zal uitzien.

De toenadering komt er op vraag van tweedeklasser Union Sint-Gillis dat zich zo vlotter zou willen ontwikkelen. De ploeg kwam onlangs in problemen nadat de voorzitter en vier bestuursleden opstapten. Vorige vrijdag raakte ook bekend dat de huidige trainer Alex Czerniatynski zijn contract bij de tweedeklasser niet verlengt. Bovendien kampt de club met financiële moeilijkheden.

Toch zou de samenwerking volgens Gino Ghislain, manager van FC Brussels, ook voor zijn club voordelen bieden:

"We hebben een aantal spelers die misschien niet in de eerste ploeg of in de brede kern kunnen spelen, maar die toch zeker op hoog niveau moeten voetballen: minstens tweedeklasseniveau. Een wisselwerking is dus perfect mogelijk," aldus Ghislain.

De Brussels-manager ontkent ondertussen de geruchten dat Patrick Wachel, de beloftentrainer van de club, snel de nieuwe hoofdtrainer zal worden. Volgens Ghislain bestaat de kans dat Wachel later die taak op zich neemt, maar daarover zijn nog geen concrete afspraken. Wél is zeker dat kapitein Alan Haydock bijtekent voor het volgende seizoen bij FC Brussels.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni