Opnieuw vielen de goals in het slot van de wedstrijd.

Union haalt eerste punt van het jaar en nieuwe speler binnen

JR
© BRUZZ
20/01/2018

Union Saint-Gilloise kwam zaterdag niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen Westerlo. Het zag met Christophe Bertjens nu ook zijn laatste fitte spits uitvallen. Maar er is een nieuwe aanvaller op komst. Want de club bereikte een akkoord met Nathan Kabasele.

Goed voetbal kregen we zaterdagavond niet te zien in het kille Koning Boudewijnstadion. In de eerste helft kreeg de thuisploeg de bal. Maar de bezoekers kregen de beste kansen. Uniondoelman Saussez onderscheidde zich twee op pogingen van Heymans en Dewaele, allebei op de counter.

Na de rust voerden de Brusselaars de druk op. Kis en Luvumbu probeerden van afstand. De ingevallen Congolees verscheen daarna alleen voor de doelman van Westerlo. Maar die hield zijn netten schoon. Eerder kreeg Christophe Bertens, de enige fitte Unionspits, de vuisten van Saussez in zijn nek. Hij bracht de rest van de avond door in het ziekenhuis.

Aan de overkant was het spitsenduo Naessens-De Ceulaer levensgevaarlijk. Maar Saussez stond telkens pal. In de tachtigste minuut brak Héritier Luvumbu de ban. Vanop de rechterflank trok hij naar binnen en plaatste met de linkervoet de bal enig mooi in de verre benedenhoek.

Maar zoals zo vaak dit seizoen kreeg de elfvoudige landskampioen in het slot nog het deksel op de neus. Want in de extra tijd mocht De Ceulaer helemaal alleen in de zestien uithalen. Saussez raakte de bal nog maar aan de tweede paal maakte Biset vanuit buitenspelpositie gelijk.

Union en Westerlo maken zich nu op voor de play-downs. Wellicht kan Union daarvoor rekenen op de diensten van Brusselaar Nathan Kabasele. Als de clubs tot een akkoord komen, komt het 24-jarige Aderlechtproduct over van het Turkse Gaziantep.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni