Union ook na grote terugkeer zonder punten

Union is weer thuis. Het verloor zondagnamiddag wel van Oud-Heverlee Leuven met 1-2. Samen met zo’n 6000 toeschouwers keerde de mythische club terug naar het Dudenpark in Vorst.  

Je kan clubiconen ontslaan en een legioen middelmatige spelers uit het buitenland halen. Maar de ziel krijg je nooit uit stamnummer tien. Dat bleek zondagnamiddag bij de langverwachte terugkeer van Union Saint-Gilloise naar het Joseph Mariënstadion.

Het moet gezegd. Het vernieuwde Unionstadion ziet er prachtig uit. De gemeente renoveerde het mooiste stadion ter wereld met veel respect voor de geschiedenis. Football is coming home, lazen we op de schitterende tifo voor de aftrap. Maar liefst 6000 Brusselaars vierden de grote terugkeer met een ongezien enthousiasme.  

Niks zo leuk als een match van Union op een zondagnamiddag in een zonovergoten Dudenpark. Union-OHL. Pint in de hand. Non-stop gezangen. Bruxelles, ma ville je t’aime,… Voetbal zoals het hoort. Titelpretendent OHL was onder de indruk.

Het openingskwartier bood meteen twee kansen voor de thuisploeg. Maar het nieuwe Union heeft niet genoeg kwaliteit voorin. En achterin kampt het met een compleet gebrek aan automatismen. Bij de eerste kans voor Leuven was het meteen raak. Net als vorige week wisten de Unionisten niet waar staan bij een corner van de tegenstander. Hendriks knalde de 0-1 in het dak van het doel.

Het publiek ging nog luider zingen. Ici, ici, c’est Saint-Gilles. Tabekou zorgde voor het gevaar op rechts. Pinto-Borges dirigeerde. Besuchkow zocht de openingen. En Niakaté werkte af. 1-1 bij de rust.

On reste au bar… Twee afgekeurde goals. Een knal van Besuchkow. En een poging van Vercauteren. Het enthousiasme van de thuisploeg kende geen grenzen. Minstens een punt verdiende de elfvoudige landskampioen. Maar het kreeg er geen enkel. Want in het slot van de wedstrijd werd ook de andere centrale verdediger van OHL uit het oog verloren. Schuermans maakte de winning goal: 1-2. Union start het seizoen met 0 op 6. Maar de art-decoparel van het Dudenpark schittert als nooit tevoren. De Brusselse voetballiefhebber is weer thuis. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?