USG-LIE

Union-supporter krijgt stadionverbod na gooien van plastic beker

CDB
© BRUZZ
04/10/2017
Ook in:
nl fr

De 56-jarige Union-supporter Alain Davignon krijgt een stadionverbod en een boete omdat hij drie jaar geleden met een plastieken beker gooide tijdens een match. De Union-supporter vindt dat deze straf buiten proportie is.

Drie maanden stadionverbod en een boete van 125 euro. Dat is het verdict voor de supporter van de Brusselse voetbalclub Union Sint-Gillis. Drie jaar geleden gooide hij met een plastieken beker tijdens een match van Union tegen Patro Eisden, een tweede klasseploeg uit Maasmechelen. Enkele weken na de match kreeg Alain een brief in de bus van de voetbalbond met een dagvaarding op basis van videobeelden van tijdens de match.

De Union-supporter geeft toe dat hij een beker gooide, maar dat het niet bewust was. “Union had net een goal gemaakt en in de euforie die daarop volgde, gooide ik mijn beker in de lucht maar dat was niet met opzet”, zegt hij. Hij vindt dat hij wel een strenge straf krijgt voor het incident. “Er zijn hooligans die vechten, stoeltjes kapot maken, ik denk dat ze die mensen beter zouden straffen”, luidt het.

Vooral het stadionverbod vindt hij erg. "Ik heb nog nooit een match gemist, thuis of op verplaatsing. Ik heb 2.012 wedstrijden gezien. Dat is echt jammer". Hij zal zich wel aan het verbod houden zegt hij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni