Veel volk voor de Gordel en de Groene Wandeling

© FM Brussel
05/09/2005
Meer dan 101.171 mensen stapten zondag op de fiets of trokken hun stapschoenen aan voor de 25ste editie van de Gordel in de Vlaamse Rand rond Brussel. Daarmee was de zilveren editie van het evenement meteen een groot succes. Ook de Groene Wandeling van minister Huytebroeck in Brussel zelf kende een goede start.

101.171 mensen namen zondag deel aan de Gordel dat dit jaar haar 25ste verjaardag vierde. Voor de derde keer in haar geschiedenis haalde het evenement de kaap van 100.000 deelnemers. Het goede weer zal daar zeker aan bijgedragen hebben. Vorig jaar verwelkomde de Gordel 86.000 fietsers en wandelaars.

Het evenement - dat vijfentwintig jaar geleden ontstond om de identiteit van de Vlaamse groene rand te benadrukken, en ook nu die boodschap niet wilt verloochenen - trok voornamelijk mensen aan die er een gezellige familiedag van wilden maken. Onder de fietsers ook enkele burgemeesters uit de rand met een t-shirt waarop de boodschap "Splits Brussel-Halle-Vilvoorde nu" op te lezen stond.

Opvallend dit jaar was de grote toename van het aantal sabotageacties. In Wezenbeek-Oppem, Sint-Pieters-Leeuw en Sterrebeek ruimden de organisatoren herhaaldelijk duimspijkers weg en op verschilldende plaatsen moest de bewegwijzering ook hersteld of vervangen worden.

Vijfhonderd deelnemers voor eerste Groene Wandeling
Ondertussen is ook Brussels minister van Milieu Evelyne Huytebroeck (Ecolo) tevreden over de eerste editie van haar evenement 'De Groene Wandeling'. Daaraan namen zo'n vijfhonderd mensen deel.

Huytebroeck kreeg vorige nog zware kritiek van Vlaamse politici omdat ze de Groene Wandeling op dezelfde dag als de Gordel organiseerde.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni