Vermeersch pleit onschuldig in zaak-Bangoura (2)

© FM Brussel
02/08/2005
FC Brussels heeft het achterstallige loon aan de Guinese speler Alain Roger Bangoura betaald, zegt voorzitter Johan Vermeersch. De eersteklasser moest van de internationale voetbalbond FIFA 21.500 euro achterstallig loon uitbetalen. Voorzitter Vermeersch houdt in deze zaak wel vast aan zijn onschuld en wijst naar het Italiaanse Modena.

De Guinese speler Alain Roger Bangoura speelt sinds vorig jaar bij de Brusselse club maar werd al snel op een zijspoor geplaatst. Dat was niet naar de zin van Bangoura die een advocaat onder de arm nam en van de FIFA heeft verkregen dat FC Brussels hem 21.500 euro uitbetaalt. Dat bedrag werd ondertussen door FC Brussels uitbetaald aan de speler omdat het anders een zware sanctie riskeerde. De eerder dreiging van de advocaat van Bangoura om de licentie van de club te laten intrekken, zou daarmee ook van de baan zijn.

Volgens voorzitter Vermeersch ligt de schuld echter bij het Italiaanse Modena, Bangouras vorige club. De transfer van Bangoura was volgens Vermeersch een administratieve transfer waarbij Modena FC Brussels zou vergoeden. Op dat geld zegt Vermeersch nog steeds te wachten.

"De managers hebben nooit naar de speler omgekeken," zegt Vermeersch. "Er is een overeenkomst tussen onze club en Modena die nooit gerespecteerd is geweest. Tengevolge daarvan hebben wij ook nooit het contract met de speler gerespecteerd... OK, dat is juist en dat aanvaard ik. Ik heb deze ochtend dan ook het nodige gedaan om die zaak recht te trekken. Wij gaan nu op onze beurt Modena en eventueel de managers in gebreke stellen."

Daarnaast klaagt Bangoura ook over de manier waarop hij gehuisvest werd. Volgens zijn advocaat verbleef hij in een klein kamertje zonder raam en moest hij op een matras op de grond slapen. Volgens Vermeersch is huisvesting niet de verantwoordelijkheid van de club. "Dat is overdreven in die zin dat dit de rol van de manager is. Als je je over een speler ontfermd, moet je als manager zien dat de huisvesting in orde is. Ze hebben naar deze speler nooit omgekeken. Dan kan je achteraf niet zeggen dat het de schuld van de club is," aldus Vermeersch.

Musaba Selemani en Alberto Malusci
Twee andere spelers van FC Brussels zijn niet tevreden over de gang van zaken bij de club. Speler Musaba Selemani ontving van FC Brussels minder dan het minimumloon en ook Alberto Malusci zou nog recht hebben op achterstallig loon. "Speler Malusci, dat is een speciale zaak omdat deze speler geblesseerd is en zijn salaris is op een abnormale manier verlaagd zonder verdere uitleg," zegt hun advocaat Laurent Denis. "Voor Selemani is er een klacht ingediend bij de Belgische federatie. Het gaat hier om een speler van buiten de Europese Unie wiens salaris volledig werd gereduceerd ondanks de speciale wet ter bescherming van buitenlandse arbeidskrachten."

Emilio Ferrera
Ook de voormalige trainer van FC Brussels Emilio Ferrera heeft al een deel van het geld ontvangen waar hij nog recht op had, namelijk de ontslagpremie van Ferrera. FC Brussels moet Ferrera echter nog een deel geld. "Het vreemde is dat ik, na het verschijnen van een artikel bij jullie collega van Le Soir, vandaag het bedrag dat ik ontegensprekelijk moest ontvangen ook gekregen heb," zegt Denis, advocaat van Ferrera. "Een minimaal gedeelte is betaald, de rest zal via de arbeidsrechtbank verlopen."

Ferrea werd in februari bij FC Brussels aan de deur gezet. Problemen op menselijk vlak lagen volgens Vermeersch toen aan de oorzaak.

Toekomstige transfers
Voorzitter Vermeersch laat weten dat de vele uitbetalingen voor achterstallig loon zijn aankooppolitiek niet zullen beïnvloeden. Nog voor de transfermarkt afgesloten wordt, wil hij nog vier of vijf spelers aankopen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni