Afgelopen weekend werd er weer volop gevoetbald door de Brusselse clubs. We geven een overzicht van de verschillende divisies.

:: Eerste klasse
Zondag werd in eerste nationale voetbal nog één wedstrijd gespeeld, tussen Westerlo en Oostende. Westerlo won de match met 2-0.

Na deze achttiende speeldag staat Anderlecht na de winst tegen Moeskroen met 2-0 nog steeds op een tweede plaats in het klassement. Club Brugge leidt met 47 punten, zeven punten voor RSC Anderlecht.

FC Brussels verloor dit weekend met 3-1 van Racing Genk en eindigt op de zestiende plaats met veertien punten.

:: Tweede klasse
Union Saint-Gilloise speelde afgelopen weekend 0-0 gelijk tegen VW Hamme en staat daarmee op de veertiende plaats met drieëntwintig punten.

:: Derde klasse B
Diegem Sport won zondag zijn thuismatch tegen Francs Borains met 2-0. De club staat daardoor op de zesde plaats met vierentwintig punten.

White Star Woluwe staat twee plaatsen lager na het verlies op het veld van rechtstreekse concurrent Kelmis met 1-0.

:: Vierde klasse B
Dilbeek Sport verloor zondag met 4-0 zwaar tegen Londerzeel. Rode Verrewinkel ging bij SK Lebbeke winnen met 0-1. RSD Jette verloor met 0-1 van Willebroek-Meerhof.

In het klassement staat Dikbeek Sport op de zesde plaats met 25 punten. Rode Verrewinkel eindigt op de veertiende plaats met evenveel punten als Zwarte Leeuw. RSD Jette blijft met acht punten uit 18 wedstrijden op de zestiende en laatste plaats.

:: Vierde klasse C
Vilvoorde FC ging dit weekend met 1-3 winnen op het veld van Aarschot. Ondanks de winst blijft Vilvoorde op de laatste plaats staan. Tempo Overijse staat in de rangschikking op de negende plaats met 21 punten na het 3-0 verlies op het veld van FC Hedera Millen. Grimbergen ten slotte won thuis tegen V. Maasmechelen met 4-0. De ploeg eindigt daarmee op de negende plaats.

:: Eerste provinciale
In eerste provinciale voetbal speelde Ukkel-Vorst zondag 1-1 gelijk tegen VW OOrbeek. De ploeg blijft op de eerste plaats staan met 9 punten voorsprong op de tweede in de rangschikking, Woluwe Zaventem.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni