Lotto Park, het voetbalstadion van RSC Anderlecht in het Astridpark

| Lotto Park, het voetbalstadion van RSC Anderlecht in het Astridpark.

Voetbalclub Anderlecht stelt zich burgerlijke partij in onderzoek naar makelaar

TRO
© BRUZZ
15/04/2021

RSC Anderlecht heeft zich burgerlijke partij gesteld in het gerechtelijk onderzoek naar de omstreden voetbalmakelaar Didier Frenay. Dat schrijft Het Laatste Nieuws, dat zich baseert op documenten uit de licentieaanvraag van de club.

Frenay werd in september vorig jaar aangehouden in Monaco. Dat gebeurde in het kader van een onderzoek naar valsheid in geschrifte, gebruik van valse stukken en witwassen waarin ook zijn compagnon Patrick De Koster, de oud-makelaar van Rode Duivel Kevin De Bruyne, werd aangehouden. Frenay was onder meer makelaar van Anderlecht-speler Nany Dimata. Die speler wordt momenteel verhuurd aan Espanyol, maar werd daarvoor door Anderlecht zelf voor 5 miljoen euro van Wolfsburg gekocht.

De Brusselse club vroeg eerder uitstel van betaling aan Wolfsburg voor de laatste twee schijven voor de transfer van Dimata. In navolging daarvan heeft de club zich ook burgerlijke partij gesteld in het onderzoek naar de makelaar. Bij een eerdere transfer van Dimata (van Oostende naar Wolfsburg) kreeg Frenay onwaarschijnlijk hoge ‘fee’ van zo'n 3,4 miljoen. Dimata zelf sprak daarbij over misbruik van vertrouwen en oplichting.

Football Leaks

In Radio Radzinski, de Anderlecht-podcast van BRUZZ, was eerder dit jaar De Standaard-journalist Nico Tanghe te gast. Hij deed langdurig onderzoek naar de schimmige praktijken van makelaars bij onder meer Anderlecht. Beluister de podcast hieronder.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni