Voetbaluitslagen: winst voor Anderlecht

© FM Brussel
13/12/2004
In eerste klasse had RSC Anderlecht dit weekend het geluk aan zijn kant. De ploeg won het prestigieuze duel tegen Club Brugge met 2-1. Een overzicht van de uitslagen van de Brusselse voetbalploegen.

Eerste nationale
Anderlecht won zaterdag op eigen veld van Club Brugge. In de stand blijft Club Brugge aan de leiding met 41 punten. Anderlecht komt op de tweede plaats dichterbij met 37 punten. Op de derde plaats staat AA Gent met 32 punten.

Ook FC Brussels sloot het weekend winnend af en behaalde een 1-2 zege tegen Cercle Brugge. Brussels staat daarmee op de zestiende plaats met elf punten en leidt de staart van het klassement voor Oostende met acht en Bergen met zes punten.

Tweede klasse
In tweede klasse won Union met 2-0 van Tubeke. Aan de leiding in het klassement in tweede klasse staat Antwerpen met 35 punten. Zulte-Waregem volgt op de tweede plaats met 34 punten. Union is veertiende met achttien punten.

Derde klasse B
Diegem won dit weekend van KVSK United met 0-1. White Star verloor uit tegen Walhian met 3-1. In de stand staat White Star nu zesde met 22 punten. Diegem staat één plaats lager met 21 punten.

Vierde klasse B
In vierde klasse B verloor Rode-Verrewinkel afgelopen weekend met 1-2 van Meldert. Ook voor Dilbeek wou het dit weekend niet lukken. De ploeg verloor van Berchem met 1-2. Jette speelde 1-1 gelijk tegen Kontich.

In de rangschikking staat Dilbeek op een derde plaats met 25 punten. Berchem is zesde met 23 punten. Rode-Verrewinkel staat op de veertiende plaats met twaalf punten. Onderaan de rangschikking staat nog steeds Jette met zeven punten.

Vierde klasse C
Overijse speelde gelijk tegen Grimbergen. De stand eindigde op 3-3. Vilvoorde won van Berkenbos met 4-2.

In de stand staat Overijse op de tiende plaats met twintig punten. Grimbergen staat met zestien punten één plaats lager. Op de voorlaatste plaats met elf punten staat Vilvoorde.

Eerste provinciale Brabant
In dit klassement won Leopold Ukkel Vorst dit weekend met 3-2 van Wijgmaal. Leopold Ukkel Vorst leidt nog steeds met 36 punten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni