Voetbalwereld in diepe rouw na overlijden Goethals

© FM Brussel
07/12/2004
De Belgische voetbalwereld is in diepe rouw na het overlijden van oud-bondscoach en succestrainer Raymond Goethals. Goethals overleed maandagavond aan de gevolgen van kanker.

Uit de Belgische voetbalwereld komen geschokte reacties op het overlijden van 's lands meest succesrijke coach. Bondsvoorzitter Jan Peeters spreekt van een groot verlies voor België. Bondcoach Anthuenis noemt Goethals een monument in het Belgische voetbal.

Michel Verschueren omschrijft Goethals als een van de grootste figuren in de naoorlogse periode van het voetbal, als coach en als trainer. "Raymond had een enorm tactisch inzicht in voetbal en hij had de gave dit over te zetten op zijn spelers. Hij kon ze als geen ander oppeppen. Voetbal was zijn leven."

Voor oud-collega en vriend Paul Van Himst blijft Goethals dat Brusselse ketje. Hij had er zijn specialiteit van gemaakt alles in het Brussels te zeggen. "Hij was een zeer goed voetbalkenner", aldus nog Van Himst.

Raymond Goethals kampte al enige tijd met gezondheidsproblemen en werd maandag opgenomen in een Brussels ziekenhuis. Goethals werd drieëntachtig jaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni