© White star

Voetbalclub White Star dreigt haar wedstrijd van zaterdag tegen Oudenaarde met 0-5 te verliezen. De Belgische Voetbalbond heeft de club immers geschorst omdat die nog geld moet betalen aan een ex-speler. En die schorsing blijft gelden zolang de schuld niet is afgelost.

In Sportleven, het officiële communicatiekanaal van de Voetbalbond, staat vermeld: “Vermits White Star Bruxelles geen gevolg heeft gegeven aan de beslissing van het Uitvoerend Comité, is de club geschorst van sportactiviteit vanaf 12 december.”

Dat houdt in dat de club geen officiële wedstrijden mag spelen en die dus met een forfaitscore verliest. Toch kan de club de schorsing nog vermijden, indien de openstaande schuld nog voor 23u59 donderdagavond wordt afgelost en daarvan een bewijs aflevert bij de Voetbalbond.

De Voetbalbond laat weten aan BRUZZ dat het gaat om achterstallig loon van een ex-speler van de club. “Een halfjaar geleden maande de Brusselse arbeidsrechtbank de club aan om die achterstallige lonen uit te betalen”, aldus Thibault De Gendt, competitions director van de Voetbalbond. “Daarom is de club nu geschorst, en wij wachten tot we het signaal krijgen dat ze de beslissing van de rechtbank hebben gerespecteerd.”

Over welke speler en welk bedrag het gaat wil de Voetbalbond niet kwijt.

De financiële problemen bij White Star zijn niet nieuw. De club kreeg in mei om financiële redenen geen licentie en zag daarmee een promotie naar eerste klasse door de neus geboord. Verschillende ex-spelers, waaronder Mike Vanhamel en Aurélien Joachim (nu beiden bij Lierse), verbraken hun contract omdat de club hun loon niet betaalde.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni