White Star wil Machtensstadion niet delen

© brusselnieuws.be
13/06/2015

Tweedeklasser White Star wil het Edmond Machtensstadion in Molenbeek niet delen met het nieuwe RWDM. Ook het C-veld kan de nieuwe vierdeklasser niet gebruiken. De gemeente overweegt juridische stappen.

Donderdagavond bereikten de bestuursleden van RWDM een akkoord met de gemeente Molenbeek om het C-veld van het Machtensstadion te gebruiken. John Bico, voorzitter van White Star, heeft dat voorstel echter afgeschoten op een persconferentie vrijdag.

"Wij weigeren die conventie te ondertekenen", aldus Bico. "Dan zouden we immers de 125 jeugdspelers die nu het C-veld gebruiken de laan moeten uitsturen. Wij zullen vechten tot het bittere eind. De gemeente moet een knoop doorhakken: kiezen voor ons, de toekomst, of voor RWDM, de nostalgie."

Bico vindt het niet kunnen dat het gemeentebestuur inzet op beide clubs. Hij plant een protestmars met de ouders van zijn jeugdspelers.

Bij RWDM reageren ze ontgoocheld dat het fel bevochten akkoord met de gemeente door White Star is geweigerd. "Het positieve is dat de waarheid eindelijk aan het licht is gekomen", zegt Thierry Dailly. "Het is duidelijk wie RWDM dood wil, en dat zijn John Bico en zijn trawanten. De maskers zijn afgevallen."

De gemeente overweegt nu juridische stappen tegen White Star omdat die club weigert zich constructief op te stellen.

De Molenbeekse meerderheid sloot in maart al een akkoord met White Star voor het gebruik van het stadion. Daarna zat de gemeente meermaals rond de tafel met beide clubs om een compromis te vinden om het stadion te delen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni