White Star Woluwe trotseert onweer, en wint

© tvbrussel
12/09/2005
Ook in het Fallonstadion in Sint-Lambrechts Woluwe viel zaterdag de regen in bakken naar beneden. White Star Woluwe speelde er tegen Sint-Niklaas. Wat elders voor ernstige overlast zorgde, leverde in het Fallonstadion spectaculaire beelden op.

Vooral de Brusselaars hadden last van het zware veld. Er viel amper de combineren en Sint-Niklaas paste zich het beste aan. Na enkele minuten al werd het duidelijk dat er van voetballen niet veel in huis zou komen. De eerste helft eindigde op 0-0.

In de tweede helft herpakte White Star zich, het trotseerde het drassige voetbalveld beter dan Sint-Niklaas. Pajot kreeg uiteindelijk de bal tussen de doelpalen, White Star kwam verdiend 1-0 voor. Enkele minuten later kreeg Pajot weer een kans en de stand werd 2-0.

En toen gingen de hemelsluizen helemaal open. Maar de wedstrijd ging gewoon door. Allachi maakt een knappe goal voor Sint-Niklaas. De stand werd 2-1, met nog een kwartier te spelen.

Maar van voetballen was er dan amper nog sprake. Het veld had meer weg van een zwembad. De scheidsrechter weigerde het spel stil te leggen ondanks de hevige regen en bliksem. Kansen kwamen er niet meer, het bleef 2-1 voor White Star Woluwe.

Trainer Charles Chapelle: "Vanaf het begin was het veld echt moeilijk bespeelbaar. Er waren plaatsen waar de bal amper rolde. Tijdens de tweede helft was voetballen gewoon onmogelijk. Het is jammer, maar het is de scheidsrechter die beslist. Ons terrein is nu in erbarmeljke staat, en dat voor de rest van het seizoen."