Wilde Pedal trapt almaar door

Jean-Marie Binst
© Brussel Deze Week
08/05/2005
De ietwat 'anarchistische' fietsersvereniging Wilde Pedal spurt vanaf 8 mei in hels tempo naar een recordaantal wieleruitstapjes voor 2005. Met pakweg vijftig leden - vaak herkenbaar aan hun 'Pedal-T-shirt' - maar ook met deelnemers die zonder lidgeldverplichting sporadisch deelnemen aan fietstours wil de Brusselse vereniging vooral recreatief actief blijven.

"Tweemaal per maand vertrekken we aan het Centraal Station naar een fietsvriendelijke bestemming. Daar huren we een NMBS-fiets. En wie liever met een eigen fiets meerijdt, vervoegt ons met de auto," aldus Rohnny Buyens van de Wilde Pedal.

Veertiendaags
Zondag 8 mei participeert Wilde Pedal aan het fietsweekend Binnenband dat ijvert voor veiliger en zachter verkeer, ingericht door de Brusselse Fietserbond.

Twee weken later (22/5) gaat het met de trein richting Land van Aa (Antwerpse Noorderkempen). Nadien volgt Doornik (12/6), Oostende (26/6) en Beersel (10/7, Herman Teirlinckroute). Telkens wordt een rijveilig en ontspannend lusparcours afgelegd. In de zomer gaan de georganiseerde fietstours richting Ieper, Dinant en Antwerpen (Sint-Annekesroute).

:: Fietstours met de Wilde Pedal, vanaf 8 mei, 0476-54.58.69

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni