Zomertruitjes voor ING Brussels Marathon

Met een vervroegde editie van de ING Brussels Marathon op zondag 28 augustus hopen de organisatoren dit jaar meer langeafstandslopers naar Brussel te krijgen. Maar vooral een vernieuwd parcours moet nieuwsgierigen lokken.
Voor de marathon en halve marathon (21 km) - te lopen met verplichte chip op de loopschoen - wordt de start bij de triomfboog van het Jubelpark gegeven, waarna het circuit laveert langs parlement, Justitiepaleis, Louizalaan (met tunnels), Terkamerenbos (niet in het park) en het kasteel Hertoginnedal. Hier splitst de halve marathon zich af van het marathonparcours, en keert langs de Tervurenlaan terug naar het Jubelpark en de Grote Markt (opletten in de smalle straatjes!). De marathon volgt de Tervurenlaan tot het Museum voor Midden-Afrika en Tervuren-dorp, om langs dezelfde route terug te keren tot het Jubelpark en de Grote Markt.

Ook een minimarathon van 3 kilometer en een Kids Run van één kilometer én een ING Handbike marathon van 42,195 kilometer worden gelopen. Een narigheid is dat de kleedkamers voor de start in het Jubelpark zijn, maar dat na de finish op de Grote Markt moet gedoucht worden in het Zuidpaleis. Daar worden de sportzakken en -kledij wel met een gratis pendeldienst naar toe gebracht.

Info: 011-45.99.78

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?