Zondag titanenstrijd tussen RSC Anderlecht en Club Brugge

© brusselnieuws.be
15/04/2016

Zondag speelt RSC Anderlecht dé topper van de play-offs tot nog toe: het ontvangt Club Brugge in het Constant Vanden Stockstadion. Dat is altijd een wedstrijd van groot belang voor beide clubs, maar nu is de inzet nog hoger: Anderlecht moet winnen om zijn titelkansen gaaf te houden.

Na twee wedstrijden in de play-offs is het nog vroeg voor conclusies, maar Club Brugge en Anderlecht lijken te strijden voor de titel. Landskampioen Gent, derde in de stand, volgt al op zeven punten van Club.

Zowel Club als Anderlecht wonnen hun beide wedstrijden in de play-offs, maar vooral bij Anderlecht was dat niet met goed voetbal. Paars-wit ontvangt Club zondag met het mes tussen de tanden: indien Club wint, heeft het zeven punten voorsprong op Anderlecht en is een 34ste titel voor Anderlecht ver weg.

Anderlecht is, statistisch gezien, wel in het voordeel: de laatste keer dat RSCA in de competitie thuis verloor van Club Brugge, dateert al van bijna 18 jaar geleden. Op 9 september 1998 won Club met 2-3 in het Constant Vanden Stockstadion. De 23 thuiswedstrijden van Anderlecht tegen Club Brugge eindigden 14 maal op een zege voor Anderlecht. Negen keer deelden beide ploegen de punten.

Anderlecht-Club Brugge staat zondag om 18u geprogrammeerd. De wedstrijd is volledig uitverkocht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni