Zwemweek: Extra plonspret in tien zwembaden

Nele Heerwegh
© Brussel Deze Week
09/11/2005
Tien Brusselse zwembaden werken zich in de kijker met tal van activiteiten tijdens de zwemweek, van 12 tot en met 20 november. Dit initiatief gaat uit van de Sportdienst van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en kadert in de Vlaamse zwemweek.

In het zwembad Triton in Evere staan zaterdag 12 november watergewenning voor kinderen, waterspelen en brevetzwemmen op het programma. De toegang is gratis. Maandag 14 en dinsdag 15 november kan iedereen er gratis terecht voor een initiatieles duiken, óók mensen met een handicap.

Zwembad Victor Boin in Sint-Gillis organiseert op zaterdag 12 november ontbijtzwemmen, aquagym voor senioren, watergewenning voor kinderen, een Afrikaspel, brevetzwemmen en een waterspektakel. Ook hier mag u er gratis in.

Het Omnisportcentrum in Laken biedt op maandag 14 november in samenwerking met Buurtsport Brussel gratis activiteiten aan: waterspelen voor kinderen van 4 tot 6 jaar en aquafitness voor vrouwen.

Woensdagavond 16 november kunt u zich in het sportcomplex van Neder-over-Heembeek aan waterpistolenpret wagen. Zaterdag 19 november geldt van 9 uur tot 19u30 een toegangsprijs van 1,50 euro. Jong en oud kunnen er die dag bovendien klimmen en klauteren. Zondag 20 november geldt het gewone tarief. U kan er dan wel gratis ontbijten en er is aquagym op klassieke muziek.

In het Schaarbeekse zwembad Neptunium geeft zwemclub De Eendjes woensdag 16 november een gratis kijkles. Zondag 20 november is er ontbijtzwemmen, sport en spel, en watergewenning. Inwoners van Schaarbeek kunnen er gratis in, anderen betalen 1 euro.

Océade in het Bruparck organiseert de weekends van 12 en 13 november en 19 en 20 november doorlopend en afwisselend aquagym en leuke waterproeven. U kunt er ook genieten van de sauna.

In het VUB-zwembad in Elsene krijgen volwassenen vrijdag 18 november gratis een proefles aquagym. Verder is er een initiatieles zwemmen voor kinderen van 5 tot 12 jaar, opendeurdag bij zwemclub Wimber en duikinitiatie door VUB Diving Center. Voor het duiken is telefonisch inschrijven via de VGC-sportdienst verplicht.

Zaterdag 19 november zijn er tal van gratis activiteiten in het zwembad van Sint-Joost-ten-Node: watergewenning voor jonge kinderen, aquagym, brevetzwemmen, beachball, initiatie waterpolo...

In het sportcomplex Ceria in Anderlecht kan u zaterdag 19 november gratis ontbijtzwemmen, een initiatie diepzeeduiken nemen, redderstechnieken leren, aan watergewenning en waterspelen doen.

Zondag 20 november kunt u zich ten slotte ook uitleven voor 1,50 euro in Sportcity, Sint-Pieters-Woluwe, waar brevetzwemmen, aquagym voor senioren, waterspelen, duikinitiatie op het programma staan...

:: Meer info over de Brusselse zwemweek bij Sportdienst VGC, Leopold II-laan 178, Sint-Jans-Molenbeek, 02-413.04.44.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni