Dit zijn de dichtstbevolkte wijken van Brussel

© PhotoNews
| De wijk rond Hallepoort is één van de meest dichtbevolkte.

De Bosniëwijk in Sint-Gillis blijft het meest dichtbevolkt, daarna volgen Sint-Joost-ten-Node en de Hallepoortwijk. Dat blijkt uit cijfers van het Brussels Instituut voor Statistiek en Analyse.

De Bosniëwijk in Sint-Gillis en het centrum van Sint-Joost-ten-Node waren ook in 2020 de meest dichtstbevolkte buurten in Brussel. De Hallepoortwijk vervoegde hen in 2015. Dat blijkt uit de bijgewerkte gegevens van de Buurtmonitor van het Brussels Instituut voor statistiek en analyse waarover La Capitale bericht.

De Bosniëwijk in Sint-Gillis heeft 37.531 inwoners per vierkante kilometer. Het centrum van Sint-Joost, dat bijna de hele gemeente beslaat, komt op de tweede plaats, met 31.295 inwoners per vierkante kilometer. Daarna volgt de Hallepoortwijk met 25.596 inwoners.

Verder staan in de top 10 nog twee veranderingen. Historisch Molenbeek veroverde de 5e plaats en de Malibranwijk bij Flagey de 10e. Ook de Haachtsesteenweg, het historische Molenbeek, Koekelberg, Brabantwijk en Colignon in Schaarbeek staan in de top 10, gevolgd door Anneessens en Flagey-Malibran, die allemaal meer dan 20.000 inwoners per vierkante kilometer tellen. Dit cijfer ligt nog hoger in de wijken rond het station van Schaarbeek, Kuregem-Bara (Anderlecht), en de wijken Plasky en Dailly in Schaarbeek.

Aan de andere kant van de schaal bevinden zich de minst dichtbevolkte wijken, die ook veel groener zijn. Neerpede in Anderlecht telt slechts 477 inwoners per vierkante kilometer (maar stijgt sterk), Scheutbos (Molenbeek) heeft er 199 en de wijk bij het Boudewijnpark (Jette) 187. Maar dat is nog altijd veel meer dan in de wijken Woluwepark (89) en Brusselse begraafplaats (45) in Evere.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?