Portugese architect bouwt appartementen aan Scheutbospark

© Motown Parc
| De architect wilde het gebouw goed laten aansluiten bij het Scheutbospark.

De Brusselse projectontwikkelaar Motown verkreeg een vergunning voor een nieuw woonproject. Motown Parc voorziet 64 appartementen aan de rand van het Scheutbospark in Anderlecht. De ontwikkelaar wil ook de omgeving van het gebouw onder handen nemen.

De ontwikkelaar mikt op 64 woningen: 21 éénslaapkamerappartementen, 27 tweeslaapkamerappartementen, 9 drieslaapkamerappartementen en 7 penthouses. Er worden ook parkeerplaatsen in het gebouw voorzien, om de buurt zo min mogelijk te belasten.

Het ontwerp komt van toparchitect André Campos van het Portugese architectenbureau AJ Arquitectos. De Portugese architect is bekend van het Congresgebouw in Brugge dat hij in samenwerking met Eduardo Souto de Moura ontwierp. Voor het ontwerp van Motown Parc hield hij er rekening mee dat het project zou aansluiten bij het Scheutbospark.

Er komt daarom 1.200 vierkante meter aan groendaken. Daarnaast komt er ook een gemeenschappelijke binnentuin met zo’n 40 nieuwe bomen, die enkel toegankelijk is voor bewoners. Voor het bouwproject zullen volgens zaakvoerder van Motown Alon Amar daarentegen wel zo’n vier bomen moeten sneuvelen.

Daarnaast investeert de projectontwikkelaar ook in de omgeving van het bouwproject. Zo zal de Maalbeek, die vandaag volledig ondergegraven is, worden uitgegraven en in ere worden hersteld. Ook de doodlopende wegen die uitkomen op het project, de Cantilenestraat en de Tarantellastraat, worden heraangelegd.

Een eerder bouwproject dat op dezelfde plaats had moeten komen, werd geweigerd door de gemeente. Dat project voorzag de bouw van 107 woningen en 93 parkeerplaatsen. Maar het gebouw zou volgens toenmalig Anderlechts stedenbouwkundig schepen Gaëtan Van Goidsenhoven (MR) te veel licht en ruimte opslokken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?