Werkzaamheden aan tram en riolering veroorzaken overlast in Elsene

© Comité Action Hippodrome

Het buurtcomité ‘Action Hippodrome’ dient een klacht in tegen de werkzaamheden op de Renbaanlaan in Elsene. Volgens de buurtbewoners zorgt de bouwwerf voor veel overlast. De MIVB vervangt er de tramsporen, en Vivaqua voert er renovaties uit aan het afwateringsnetwerk.

Via het buurtcomité ‘Action Hippodrome’ hebben bewoners in de buurt van de Renbaanlaan in Elsene een klacht ingediend bij de Brusselse Minister van Leefomgeving Alain Maron (Ecolo). Dat meldt La Dernière heure. De klacht is gericht tegen de MIVB, de gemeente Elsene en het vredegerecht, wegens "lawaaihinder, trillingen, materiële schade in gebouwen, verstoring van de publieke orde en de gezondheid en een inbreuk op het erfgoed en de omgeving".

Vooral de hevige trillingen die de werken veroorzaken, zorgen voor ongenoegen bij de buurtbewoners. De lijst met getuigenissen is aanzienlijk: in een theehuis brak er materiaal, in dichtbijzijnde kantoren trillen de bureaus mee en in sommige gebouwen ontstaan er scheuren. “Hoewel het goed is dat de werkzaamheden plaatsvinden, dienen we een klacht in wegens de slechte uitvoering en de slordigheden die ze omringen”, liet het comité weten aan La Dernière Heure.

Trildrempel

Volgens An Van Hamme, woordvoerster van de MIVB, zal er rekening gehouden worden met de klachten vanaf de volgende fase van de werken. Die start op 16 juli. Daarvoor zet de Brusselse vervoersmaatschappij een externe firma in. Met speciale apparatuur zal men de intensiteit van de trillingen meten. Wanneer er een bepaalde 'trildrempel' wordt overschreden, zal er een alarm afgaan en zullen de werkzaamheden tijdelijk staken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?