Take Eat Easy wil uitbreiden naar Londen, Madrid en Berlijn

De Brusselse start-up Take Eat Easy bestaat nog maar een tweetal jaren, maar heeft een vliegende start genomen. Het bedrijf heeft net 6 miljoen euro opgehaald en durft nu luidop te dromen van Londen, Berlijn en Madrid, na het succesverhaal in Brussel en Parijs.

Het concept is simpel: wie via de website of app een maaltijd bestelt bij een restaurant binnen de drie kilometer van zijn woonplaats, krijgt die maaltijd aan huis geleverd per fietskoerier. Snel en groen, dus, en met succes, zo blijkt. Er zouden een paar duizenden maaltijden per week worden afgeleverd.  

Als het regent in Brussel, druppelt het in Parijs, of was het omgekeerd? Voor Take Eat Easy geldt alvast het eerste, want na een jaar fietskoeriers uitsturen in Brussel, trok het bedrijf naar Parijs.

En daar stopt het niet, want met de 6 miljoen euro van investeerders Rocket Internet, DN Capital en Piton Capital, mikt Take Eat Easy op Londen, Berlijn en Madrid.

Krolin Hewelt van Rocket Internet bevestigt de investering aan De Morgen: “Take Eat Easy gaat een stap verder dan de klassieke leveringsdiensten, door de realtime technologie en de dispatching die ervoor zorgt dat maaltijden binnen de 20 minuten worden geleverd. Het systeem is gebaseerd op een algoritme dat het mogelijk maakt aanbevelingen te doen op basis van de locatie van de gebruiker en door hem geselecteerde criteria zoals light, veggie of classic.”

In totaal zijn er in Brussel een negentigtal restaurants waarbij de klanten kunnen bestellen. Het gaat om gerechten uit de  Thaise en Indische keuken, bagels en burgers, pizza, pasta, sushi en Italiaanse keuken.

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
  • Marc Noppen (UZ Brussel): 'Zorgpersoneel vraagt niet alleen beter loon.'
  • Minister Dalle: 'Ik heb op tafel geklopt voor Brussel'
  • Big City: wat is het verhaal achter het gebouw van Parking Panorama?
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Lefto: 'Zonder de Vlamingen zou onze stad toch anders zijn'
  • Movie lovers unite! Our film reviews are back
  • London poet Jay Bernard, now in residency at Passa Porta
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement