Toukoul

© Saskia Vanderstichele
Onze score
Goed nieuws: Brussel is weer een Ethiopisch restaurant rijker. Dat mocht wel, want behalve het inmiddels bekende KoKoB in de Lievevrouwbroersstraat valt er in de hoofdstad weinig te beleven op Ethopisch culinair vlak. Maar een bezoek aan Toukoul is zeker de moeite waard.

Het restaurant annex bar annex cultuurcentrum werd recent geopend door een van de medeoprichters van KoKoB, in het pand van het ter ziele gegane Stella Solaris. De ruimte werd omgetoverd tot een heerlijke plek, waar de gasten van donderdag tot zondag bovendien worden getrakteerd op livemuziek bij het eten.

Voor de ongeoefende bezoeker bevat de menukaart een handig lexicon, maar ook het vriendelijke personeel staat klaar om tips te geven.

Wij kozen voor de liyou awaze tibs, pittig gemarineerde reepjes rundvlees met sjalotten, awaze-pasta op basis van huisgemaakte berbere (een mengsel van wel 25 verschillende kruiden), chili en gele kerstomaatjes (€18). Die werden geserveerd met een schoteltje groenten en een slaatje.

Uit nieuwsgierigheid bestelden we op aanraden van de ober ook een portie yemiser wot, een puree van linzen met diezelfde berbere (€10).

Alles werd geheel volgens de traditie geserveerd op een injèra, een enorme pannenkoek op basis van gierst, die tegelijk als bord en, in reepjes gescheurd, als bestek dient. Want na het wassen van de handen eet iedereen gewoon gezellig uit dezelfde centrale schotel.

Om extra te verbroederen kunt u zelfs het eerste hapje of gourcha aan uw buurman of buurvrouw voederen. Alleen het toetje hielden we lekker voor onszelf: van die zalige dadel- en notenrolletjes op een sinaasslaatje met frambozencoulis (€9) wilden we geen hapje missen!

adres: Lakensestraat 34, Brussel - 02-223.73.77 - info@toukoul.be
open: dinsdag > zondag van 11.00 > 23.30 uur (keuken: 12.00 > 15.30 & 18.00 > 23.30 uur)

02 223 73 77

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel
BRUZZ Magazine
deze week
  • Drugsgeweld in Molenbeek: 'Plots kunnen jongeren hun hele familie onderhouden'
  • Brusselse jongeren: 'We genieten van een dagje zee, maar het stigma blijft'
  • Georgia Brooks richtte de Brusselse 'women only'-businessclub The Nine op
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Nganji Mutiri: 'Ik wil films maken die men niet van mij verwacht'
  • Smahlo: au micro pour fêter l'indépendance du Congo
  • Michelle Geerardyn shows her work as AB House photographer
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement