Bibliotheek Sint-Pieters-Woluwe kan beste Vlaamse bib worden

Wordt de bibliotheek De Lettertuin van Sint-Pieters-Woluwe de beste bib van het land?

Bibliotheekliefhebbers kunnen tot het einde van de maand stemmen op hun favoriete bibliotheek van Brussel en Vlaanderen. De Brusselse kanshebber is de Lettertuin in Sint-Pieters-Woluwe.

Elk jaar kunnen bibfanaten stemmen op de beste bibliotheek van Vlaanderen en Brussel, en elk jaar is er een Brusselse bib bij de kandidaten. Nooit haalde een Brusselse bib de gouden medaille. Dit jaar maakt de bibliotheek van Sint-Pieters-Woluwe, die in een gouden huis resideert, wel kans. Misschien brengt dat wel geluk?

Linda Teirlinck, hoofdbibliothecaris van de bibliotheek, is enthousiast over het gebouw en de werking van de bib. "Naast onze normale bibliotheekfunctie, werken wij ook samen met scholen, kinderdagverblijven en mensen die Nederlands leren. Daarnaast hebben we een mooie collectie die up to date blijft," zei ze eerder bij BRUZZ.

In de komende maanden buigen jury en het publiek zich over een mogelijke winnaar. Stemmen kan via deze link en vanaf vandaag 1 augustus en kan nog tot het einde van de maand. De winnaar wordt op 19 september bekend gemaakt in Oostende.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?