Gerenoveerde zaal van Musea voor Schone Kunsten alweer dicht door vochtprobleem

Kunstwerk van Hollandse kunstenaar Abraham van Strij, 'Zittende oude man met een wandelstok'', verplaatst naar een zaal zonder vochtproblemen.

De vernieuwde vleugel in de Musea voor Schone Kunsten in Brussel is alweer gesloten voor het publiek door een vochtprobleem. Nochtans werden de zalen nog maar in februari heropend na een renovatie door de Regie der Gebouwen.

Aangezien het vochtprobleem tijdig ontdekt werd hebben de kunstwerken er niet onder geleden. De conservator heeft beslist om de kunstwerken van de Hollandse Meesters te laten verplaatsen naar de oude kunstcollectie. De herstellingswerken in de zaal zijn gestart op 17 juni en de bedoeling is om de zaal in de laatse week van juli te heropenen.

"We vinden het heel frustrerend. Wij zijn afhankelijk van de de Regie der Gebouwen en die zijn onderbemand waardoor ze met een onderaannemer moeten werken. Maar die heeft zijn werk dus niet goed gedaan”, klinkt het bij de woordvoerder van het KMSK, Samir Al-Haddad.

Bij de Regie der Gebouwen zijn ze op de hoogte van het probleem. "Op 13 juni zijn we door het museum op hoogte gebracht dat er vocht zichtbaar was in de Delporte-zalen van het museum. Er is een probleem met de manier waarop het klimaatregelingssysteem is geïnstalleerd. De onderaannemer probeert de fouten nu recht te zetten."

Het vochtprobleem is het laatste voorbeeld van de verouderde infrastructuur van de Koninklijke Musea, dat al vaak af te rekenen kreeg met waterinsijpelingen.

Dit artikel kwam tot stand dankzij een tip van een lezer. Nieuws melden kan via Whatsapp (0489-988.988) of via het formulier op onze website.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?