Slow Book Festival met Lize Spit is remedie tegen herfstblues

© Ivan Put

De derde editie van het Slow Book Festival van de Schaarbeekse bibliotheek en de dienst Nederlandse Cultuur belooft een hartverwarmende editie te worden. Vier bekende schrijvers, waaronder de Brusselse Lize Spit, gaan er met lezers in gesprek over hun nieuwste boek.

Onder leiding van Lidewij Nuitten, bekend van Iedereen Beroemd op tv-zender één stellen vier bekende schrijvers hun nieuwste boek voor in de mooie Bibliotheek Sésame in Schaarbeek. In kleine groepjes gaan de auteurs er daarna over in gesprek met lezers. Naast Lize Spit, komen ook Saskia de Coster, Jeroen Olyslaeghers en Alex Booger hun nieuwste boek presenteren.

Dit jaar zette Lize Spit zichzelf op de literaire kaart met Het Smelt. Haar veroveringstocht begon in Brussel en intussen ligt het aantal verkochte exemplaren in heel Vlaanderen en zelfs Nederland al boven de 100.000. Saskia de Coster komt vertellen over Wat alleen wij horen, een verhaal over de inwoners van een groot appartementencomplex dat gesloopt zal worden. 

Theaterauteur, roman- en opinieschrijver Jeroen Olyslaeghers gaat in gesprek over Wil, waarin hij zwart-witdenken aankaart en het punt maakt dat niets is wat het lijkt. En Alex Booger ten slotte stelt Alleen met de goden voor, die dit jaar de shortlist van de Libris Literatuurprijs heeft gehaald. 

Een kaartje voor het Slow Book Festival kost 8 euro en daarmee reserveer je een plek bij de auteur van je keuze. Er zijn slechts twaalf plaatsen per auteur, dus snel zijn is de boodschap.

> Slow Book Festival. Bibliothèque Sésame, Schaarbeek. Tickets reserveren kan op 02 245 32 90 of via schaarbeek@bibliotheek.be.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Max Pinckers: Post-Truth

literature 1518244707
BRUZZ Magazine
deze week
  • Onderzoeksrechter Anne Gruwez: 'De mens is altijd meer dan die ene vreselijke daad'
  • Ronde van Brussel : Sint-Gillis
  • Bruggenbouwer Laurent Ney: 'Ik droom van bruggen'
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
Neem een abonnement