Café El Metteko sluit de deuren

© Michael Michiels

Het eetcafé El Metteko, jarenlang een vaste waarde op de Anspachlaan, heeft de deuren gesloten. De uitbater is voorlopig onbereikbaar, maar een ex-werknemer haalt klantenverlies en beheer dat te wensen overliet aan als oorzaak voor de plotse sluiting. Of het café nu definitief sluit dan wel wordt overgenomen, is voorlopig nog onduidelijk.

Café El Metteko, gelegen op de Anspachlaan vlak naast het Beursplein, is al sinds 1999 een waar begrip in het stadscentrum. Het café zette oorspronkelijk de toon met zuiderse sferen en dito eten, afgewisseld met het occasionele Cubaanse concert en stevige feestjes. Nadat de vorige uitbater ‘Johnny Metteko’ er de brui aan gaf, werd de stijl en het eten van El Metteko echter opnieuw heel wat klassieker.

Waar het aanvankelijk nog mogelijk was dat de uitbater gewoon wat vakantie nam, is het ondertussen duidelijk dat het café sluit. Dat valt te lezen op de Facebookpagina van de vorige uitbater en wordt ook in de Brusselse horecakringen bevestigd.

'Niet meer hetzelfde'
Of de koerswijziging de reden is voor het onverwachte sluiten van het café, is niet duidelijk. Aanvankelijk toonde uitbater Philippe Watticant zich nog een fervente voorstander van de voetgangerszone en gaf hij aan dat zijn omzet was gestegen sinds de invoering van de autovrije zone.

Maar een ex-medewerker spreekt wel degelijk over klantenverlies en een gebrek aan goed beheer. “Het was niet meer hetzelfde”, klinkt het ook op vele reacties op sociale media, die getuigen van de zwoele sfeer die het café vroeger typeerde.

Voorlopig is het nog onduidelijk of het café definitief sluit of kan overgenomen worden door een andere uitbater, maar de Brusselse zomer moet het alvast voorlopig even zonder El Metteko stellen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
  • De obesitas-epidemie: kwart Brusselse kinderen te dik
  • Adriana Costa Santos leidt vrijwilligersoperatie in Maximiliaanpark
  • De laatste week van Jean-Pierre Bruneau
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
deze week
  • Children of the revolution: Wiels remembers the lost art of Sophie Podolski
  • Laurence Vielle & Els Moors: dichters op ronde
  • Mathilde Renault: Chanteuse inspirée par la nuit
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
Neem een abonnement