Café: Pin Pon

© Ivan Put
Onze score

Omdat we Nederlandstalig zijn en ons op de place du Jeu de Balle bevinden, dachten wij dat Pin Pon verwees naar het balspel dat ook wel eens tafeltennis wordt genoemd. Maar wie Franstalig is, hoort in pin pon al iets sneller het geluid van de sirene van de brandweer, die tot dertig jaar geleden gevestigd was in de kazerne die zich hier bevindt. 

Pin Pon huist in het gebouwtje dat de toegangspoort vormt naar de binnenplaats waar nog enkele nieuwe handelszaken gevestigd zijn.

De locatie is ronduit geweldig. Boven de benedenverdieping, waar de bar te vinden is, zijn nog twee niveaus. Op de mezzanine ligt een kalme wijnbar, en op de tweede verdieping bevindt zich het restaurant onder glas. Overal heb je zicht op het Vossenplein, waar zoals geweten de hele voormiddag brocante wordt gehouden. Via een passerelle kun je van de ene kant van het gebouw over de poort naar de andere kant pingpongen. De toog van de bar is aangekleed met gevlochten brandweerslangen.

Een equipe van acht man bedient van woensdag tot zondag (wellicht zijn er op termijn nog meer openingsdagen) het volk dat nu al talrijk komt toestromen. Charli en Thomas zijn de vennoten die het initiatief namen. Charli is tevens de bakker van Charli Boulangerie in de Sint-Katelijnestraat, die hier ook voor het verse brood en het gebak zorgt.

Je kunt hier ontbijten en in het weekend ook brunchen. In de bar zijn er kleine maar lekkere gerechten en sandwiches te krijgen. Wij hebben in de bar een culinaire interpretatie van de mitraillette gegeten – het Brusselse broodje waar frieten in zitten en in dit geval ook rosbief, selderij en mosterdsaus. Het menu is creatief en verandert regelmatig. De prijzen zijn abordable.

Op de drankkaart staan behalve de wijnen ook goede koffie, sterke dranken en bieren. Pin Pon is trouwens de naam geworden van de hoppige pils die Brasserie de la Senne exclusief brouwt voor deze plek.

open: wo > zo van 8 > 0.00 (keuken vanaf 12.00)

02 540 89 99
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Max Pinckers: Post-Truth

literature 1518244707
BRUZZ Magazine
deze week
  • Onderzoeksrechter Anne Gruwez: 'De mens is altijd meer dan die ene vreselijke daad'
  • Ronde van Brussel : Sint-Gillis
  • Bruggenbouwer Laurent Ney: 'Ik droom van bruggen'
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
Neem een abonnement