Amsterdams avocadorestaurant opent filiaal in de voetgangerszone

© The Avocado Show
| Alle gerechten op de kaart zijn gemaakt van avocado.

De voetgangerszone is vanaf eind deze maand een horecaconcept rijker: het Amsterdams restaurant The Avocado Show komt naar Brussel. Alle gerechten op de kaart zijn gemaakt met avocado: van burgers tot salades of cocktails.

Toen de Amsterdamse ondernemers Ron Simpson (34) en Julien Zaal (28) hun eerste avocadorestaurant in maart vorig jaar openden, stroomden de aanvragen om franchises op te richten binnen. De Brusselse horecaondenemer Duy Le was één van hen. Hij bezocht het duo verschillende keren in Amsterdam, voordat ze besloten met elkaar in zee te gaan.

Eind deze maand opent het eerste filiaal van The Avocado Show in Brussel. De zaak op de Anspachlaan 66 krijgt twee verdiepingen en een terras, en biedt ontbijt, lunch en diner aan. Het is de eerste franchise van de Nederlandse ondernemers, die overigens een derde eigenaar aan boord haalden met Shawn Harris, de oprichter van Europa’s grootste avocado-importeur.

The Avocado Show begon in de hippe Amsterdamse wijk De Pijp. “We zijn met het concept heel dichtbij onszelf gebleven,” vertelt medeoprichter Ron Simpson aan BRUZZ. Zijn zakenpartner Julien Zaal en hij zijn immers zelf grote fans van de Zuid-Amerikaanse, veelzijdige vrucht. “Iedereen eet het, en vindt het lekker. Je kunt het koud of warm eten, in pannenkoeken of in een broodje.”

Cocktails van avocado

Op de kaart van het restaurant staan dus geen gerechten zonder avocado: van rijstbowl met zalm en avocado, tot caesarsalade of toast met rode bietenhummus. “Sommige gerechten draaien echt rond de avocado, maar anderen bevatten alleen avocado-olie of guacamole,” legt Simpson uit.

Zelfs cocktailliefhebbers komen met de Avo Daiquiri (een daiquiri met avocado) of de Guaca Mary (variatie op de Bloody Mary) aan hun trekken.

Voetgangerszone Vijfhoek

Het centrum van Brussel kreeg midden 2016 een fikse uitbreiding van zijn voetgangerszone. De werken voor de heraanleg van de zone zijn nog altijd aan de gang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?