Bruneau opnieuw open: tussen klassiek en modern

© Maxine Libaers
| Maziers in de keuken van zijn restaurant Bruneau by Maxime Maziers

Restaurant Bruneau in Ganshoren heeft op 1 juni opnieuw de deuren 
geopend onder de naam Bruneau by Maxime Maziers. 
Jonge topchef Maxime Maziers (29), zal net als zijn voorganger Jean-Pierre Bruneau een klassieke keuken serveren, maar met een moderne touch.

Begin mei werd bekend gemaakt wie het gerenommeerde Brusselse restaurant Bruneau in Ganshoren zou overnemen. Topchef Maxime Maziers verliet zijn post als chef-kok van L'Ecailler du Palais royal, om terug te keren naar Bruneau waar hij jaren terug al heeft gewerkt als souschef.   

De dinsdag na het openingsweekend ontvangt Maziers ons in zijn zaak, waar hij aan een tafeltje in het midden van de klassiek ingerichte zaal, vertelt hoe de opening verlopen is: "De eerste dagen zijn intens geweest, maar zijn ook heel goed verlopen. Ik ben tevreden."  

Maziers organiseerde voor de opening een testdiner voor kennissen en familie zodat de ploeg al een keer kon samenwerken in de nieuwe omgeving. "In het team zitten veel mensen waarmee ik vroeger al heb samengewerkt. Dat helpt natuurlijk. Het is een jonge en dynamische ploeg," aldus Maziers.

Tussen klassiek en modern 

De jonge topchef serveert net als zijn voorganger een klassieke keuken, maar wel met subtiele moderne toetsen: "Het moderne zit vooral in de technieken en de presentatie van de gerechten. Ook werken we zoveel mogelijk met lokale en bio-producten." 

Naast zijn eigen gerechten serveert Maziers ook nog enkele klassiekers van chef Bruneau waaronder een carpaccio van langoustines met kaviaar en een tournedos Rossini. "Aan die gerechten ga ik zeker niets veranderen, ze zijn zo goed gemaakt," zegt Maziers. De gerechten van Bruneau zijn opvallend duurder (tussen €60 en €150) in vergelijking met de andere hoofdgerechten op de kaart (tussen €30 en €75).

Bruneau by Maxime Maziers biedt ook nog steeds traiteurdiensten aan. Maziers en zijn team verzorgden tijdens hun eerste dagen als nieuwe ploeg bijvoorbeeld de diners voor de president van Rwanda en de president van Angola in de ambtswoning van premier Charles Michel. In juli zal Maziers ook zorgen voor het diner bij de NAVO-top in Brussel.  

Overal een grote "B"

Om duidelijk te maken dat er een nieuwe wind waait door het restaurant, wordt de naam Bruneau aangevuld met by Maxime Maziers: "De naam behouden is ook een commerciële zet natuurlijk. Als je bijvoorbeeld in Antwerpen of Gent praat over Bruneau, weten mensen waarover het gaat. Daarnaast staat er ook op alles in de zaak een grote "B", dan kan je het restaurant moeilijk een andere naam geven, hé (lacht)."  

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?