Brusselaar tiende op WK Sommeliers

© Alice Bown
| Antoine Lehebel streed voor de titel van Beste Sommelier ter Wereld. Hij werd tiende.

Antoine Lehebel, de Franse Brusselaar die sommelier is bij het restaurant Bon-Bon, is tiende geworden op het WK voor sommeliers. De Duitser Marc Almert won het wereldkampioenschap.

Antwerpen mocht zichvoor het eerst gaststad noemen van het WK voor sommeliers - officieel de ASI Best Sommelier of the World. Het evenement wordt om de drie jaar georganiseerd en laat de 63 beste sommeliers van elk land dat lid is van de ASI (Association de la Sommellerie Internationale) en de drie winnaars van continentale tornooien met elkaar strijden om de wereldtitel.

De kandidaten moesten schriftelijke proeven afleggen, blinde smaaktesten ondergaan, spontaan gepaste wijnen aanraden bij een heel menu en natuurlijk ook wijn serveren. Naast wijn moesten ze ook andere alcoholische dranken herkennen. Zo was er bijvoorbeeld een Westmalle Dubbel bij een van de proeven.

De Belgische kandidaat Antoine Lehebel, van het Brusselse sterrenrestaurant Bon-Bon, strandde in de halve finales. Hij werd uiteindelijk tiende.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?