Café: Café de la Rue

Café de la Rue is te vinden in een klein straatje vlak bij de Gentsesteenweg in laag Molenbeek. Tot vijf jaar geleden maakte het café deel uit van de buurtwerking La Rue. Vandaag is het in de wijk misschien nog moeilijker geworden om positief te blijven, maar toch houdt Café de la Rue vol.

Het café dateert uit de jaren 1930 en dat is er nog steeds aan te zien: de oude stoof, tapkast en lambrisering, het antieke houten scorebord waarop vroeger de uitslagen en de stand van de clubs in de hoogste klasse van het voetbal werden bijgehouden: authentieker kan het niet. Spijtig genoeg kun je niet elke dag dit café binnenstappen.

De oude affiches aan de muren getuigen wel van het feit dat hier al sinds 1981 geregeld dîners-spectacles georganiseerd worden. Recent nog passeerden er bekenden uit de wereld van de (Franstalige) muziek en het cabaret zoals Claude Semal, Bruno Coppens en Marc Lelangue. Die optredens worden georganiseerd door Marie-Noëlle Doutreluingne, de Molenbeekse in hart en nieren die het café al sinds 1976 openhoudt. En Marie-Noëlle is niet alleen thuis in de artistieke wereld, ze kookt ook nog voortreffelijk, waardoor de klemtoon zowel op ‘dîner’ als op ‘spectacle’ ligt. Natuurlijk hoort bij zo’n avond ook een goed glas bier of wijn.

Een avond begint met de maaltijd om acht uur, en daarna volgt het optreden. Grijp uw kans, want in mei staan de laatste evenementen van dit seizoen op het programma. Zanger en komiek Michel Arbatz treedt op op 15 mei en geeft de dag voordien ook een schrijfatelier. Inschrijven is noodzakelijk. Op 24 en 25 mei neemt Café de la Rue ook deel aan de Brussels Jazz Marathon met twee gratis concerten van Bénédicte Ryhon om 19.00u. In juni wijkt Marie-Noëlle uit naar het Karreveldkasteel voor een evenement rond de twee jaar geleden overleden zanger Allain Leprest.

adres: Kolomstraat 30, Molenbeek, 0473-505.875, lecafedelarue@hotmail.com
open: enkel op bepaalde data.

0473 505 875
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
  • De nieuwe Nederlandstalige parlementsleden
  • Johan Leman: 'Het signaal van de kiezer is niet zo duidelijk als sommigen beweren'
  • Het nieuwe samenwonen: een balzaal, biljarttafel en een kookeiland van 7 meter
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • The Graduates: musicalsterren van morgen
  • Fête de la Musique: Yôkaï's voodoo jazz
  • Stéphane Mandelbaum: l'enfant maudit de l'art brut
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement