Doek valt over Havana Club in de Marollen

© Havana Club
| Tussen de zes- en zevenhonderd bezoekers vierden zaterdag de laatste avond van Havana Club in de Marollen.

De befaamde Havana Club in de Marollen sluit na achttien jaar voorlopig de deuren. Afgelopen zaterdag vierden bezoekers voor de laatste keer feest. De uitbater moet het pand teruggeven aan de eigenaar, die er andere plannen mee heeft.

Honderden bezoekers dronken afgelopen weekend voor de laatste keer cocktails op latin beats in Havana Club Brussels, aan de lift naar het Poelaertplein. De club was de afgelopen achttien jaar een vaste waarde in de Marollen voor iedereen die van Cubaanse mojito’s, Braziliaanse caipirinha’s en bijbehorende Zuid- en Midden-Amerikaanse muziek hield.

Het laatste feest, waar volgens manager Magali Lahaye zo’n zes- à zevenhonderd mensen opdaagden, is echter geen definitief afscheid. Vorig jaar opende de club immers een tweede filiaal in de Waalse stad Aat, op ongeveer een uur rijden van Brussel. Naar een nieuwe locatie binnen de gewestgrenzen wordt nog gezocht, maar daarover is nog niets concreet. “De club deed het altijd heel goed,” zegt Lahaye. “Het is dan ook spijtig dat we moeten sluiten.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?