Drie nieuwe Brusselse bieren om de zomer in te zetten

Moet er nog bier zijn? Met de grote vakantie voor de deur stellen drie Brusselse brouwerijen een nieuwe creatie voor. Hoe smaakt de zomer van 2019? Wel, BRUZZ proefde alvast voor.

De Schaarbeekse Brouwerij Illegaal trapt de zomer af met KHOPkiller. Niks tegen de politie hoor. De naam verwijst naar het hoppige karakter van het brouwsel. ‘Het is een zeer aromatisch bier. Een explosie van hopsmaken in de mond,’ legt Axel van Brouwerij Illegaal uit. Door toevoeging van tarwe- en havervlokken is KHOPkiller een troebel blond bier geworden. Met 5,8 procent is dit het lichtste biertje van de reeks. Een fruitige dorstlesser voor de warmste dagen.

Axel de Ville van Brouwerij Illegaal over de Khopkiller.

De nieuwste creatie van Brussels Beer Project werd Cannibale gedoopt. U raadt het: een ode aan vijfvoudig Tourwinnaar en levende legende Eddy Merckx. Het etiket is een knipoog naar de regenboogtrui van de wereldkampioen wielrennen. “We hebben een bitter bier gemaakt met een sterke moutbasis en een vleugje karamel in de mond.’, duidt Dimitri Van Roy van BBP. Cannibale is met een stijgingspercentage van 10,9 procent een potige jongen.

Dimitri van Roy van BBP over de Cannibale

Wie zomerbier zegt, denkt zelden aan donkere bieren. Onterecht. Dat bewijst Brasserie de la Senne met de Anspach Porter. De naam van dit porterbier is enerzijds een verwijzing naar de Londense brouwerij Anspach & Hobday, met wie de Brusselse brouwers dit bier ontwikkelden. Ten andere is het een dikke knipoog naar wijlen burgemeester Jules Anspach, al is de Britse Anspach geen familie van de man die de Zenne in Brussel liet overwelven met een laan die zijn naam draagt. Fijnproevers ontwaren toetsen van koffie, cacao en hazelnoot. De Anspach Porter is verrassend licht en staat met een alcoholvolume van 6,1 procent temidden van zijn blonde neefjes.

Marta Resmini van Brasserie de la Senne over de Anspach Porter.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?