interactief

Gault&Millau: kok La Paix is Belgische chef van het jaar

Restaurant La Paix in Anderlecht.

Vanmiddag heeft Gault&Millau zijn nieuwe gastronomische gids voorgesteld. De titel ‘Chef van het Jaar’ gaat naar de Brusselaar David Martin van restaurant La Paix in Anderlecht.

De redactie van Gault&Millau prijst Martin om zijn creativiteit. "Deze intelligente en ondernemende chef heeft met respect voor het verleden aan restaurant La Paix een nieuwe identiteit gegeven", aldus Gault&Millau. Op de kaart van La Paix vind je Franse, Belgische en Japanse invloeden. Die gedurfde aanpak heeft Martin duidelijk geen windeieren gelegd.

Bij ‘Jongste Chefs van het Jaar’ valt er per gewest iemand in de prijzen. Voor het Brussels Gewest is dat Maxime Maziers van Bruneau in Ganshoren. Maziers werkte jaren terug nog als souschef bij Bruneau. Daarna werd hij chef-kok van L'Ecailler du Palais royal. Maar nog geen half jaar geleden keerde hij terug naar Bruneau, als chef-kok deze keer.

Naast Martin en Maziers krijgen nog verschillende Brusselse horeca-prominenten een trofee. Fabrice D’Hulster van Sea Grill mag zichzelf ‘Gastheer van het Jaar’ noemen. Nicolas Decloedt van humus x hortense is ‘Groentechef van het Jaar’. 

240 nieuwe adressen

Alles samen telt de gids meer dan 240 nieuwe adressen, een absoluut record. Dat heeft onder andere te maken met de categorie ‘POP’ die de gids vorig jaar lanceerde. POP is een rubriek voor de liefhebbers van streetfood. Het restaurant dat die prijs wegkaapte voor ons gewest heet ‘My Tannour’. De nieuwe plek bij uitstek als je zin hebt in een Syrische grilschotel of falafel. Je vindt My Tannour in de Brouwerijstraat in Elsene.

De opvallendste stijger in Brussel is het restaurant van Bozar met een score van 16,5 op 20. Le Tournant in Elsene is het komende jaar de Brusselse ambassadeur in de categorie ‘Prijs-Plezierverhouding' en is met 13 op 20 ook gestegen. La Canne en Ville, ook in Elsene, is dan weer de ‘Ontdekking van het Jaar Brussel’, met meteen een score van 14 op 20. De absolute uitschieter in Brussel blijft Bon-Bon in Sint-Pieters-Woluwe met 19,5 op 20.

Klik op de onderstaande kaart voor de restaurants met een score van 15 of meer.

De 23 Brusselse restaurants met een score van 15 of hoger van Gault&Millau voor 2019.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?