KFC meldt nu zelf ook: eerste restaurant in Noordstation

© Xavier Boonman
| Fastfoodketen KFC kondigt zijn bouwplannen aan in het Noordstation.

De eerste Belgische vestiging van fastfoodketen Kentucky Fried Chicken zal in het voorjaar openen in het Noordstation, zoals BRUZZ eerder meldde. KFC kondigt het nieuws nu ook zelf aan.

Het restaurant moet dit voorjaar opengaan. De komst van KFC naar België was eind vorig jaar al aangekondigd. De keten zei toen ook dat de eerste vestiging in Brussel zou komen, zonder meer details. BRUZZ meldde toen op basis van een bouwaankondiging in het Noordstation dat de vestiging daar zou opengaan. De fastfoodketen bevestigt dat nu via een officieel persbericht.

Er komt een restaurant van 470 vierkante meter, met 230 zitplaatsen en een tachtigtal werknemers. Solliciteren kan nog. De precieze openingsdatum geeft KFC nog niet mee. KFC ziet op termijn ruimte voor 150 vestigingen in België, klinkt het.

Bij de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB wordt het nieuws bevestigd. Het KFC-restaurant komt tegenover de vestiging van koffiebar Starbucks in de inkomhal van het Noordstation, luidt het. Op die plek was vroeger een brasserie, maar er worden nu volop werken uitgevoerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?