Restaurant in Anderlechtstadion sluit de deuren

© PhotoNews
| Clublegendes Paul Van Himst en Marc Degryse in restaurant Saint Guidon in het Constant Vanden Stockstadion in februari 2017.

Na dertig jaar sluit het befaamde restaurant Saint-Guidon in het Constant Vanden Stockstadion in Anderlecht. In de verbouwingsplannen van voorzitter Marc Coucke is geen plaats meer voor het restaurant.

Restaurant Saint-Guidon ging open in 1988 en had op haar hoogtepunt zelfs een Michelinster. Nu de nieuwe voorzitter Marc Coucke het stadion gaat verbouwen is er geen plaats meer voor een restaurant dat op dagelijkse basis open is. Coucke wil wel grotere zalen in het stadion waar hij op matchdagen topchefs wil uitnodigen om te koken. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Toenmalig RSCA-manager Michel Verschueren in restaurant Saint-Guidon in 2004
© PhotoNews
| Toenmalig RSCA-manager Michel Verschueren in restaurant Saint-Guidon in 2004.

Ex-manager Michel Verschueren was de laatste jaren ambassadeur van Saint-Guidon en toonde op Twitter zijn begrip voor de beslissing rond de sluiting van het restaurant. "Hartelijk bedankt vrienden voor uw betuigde sympathie ten opzichte van ons sterrenrestaurant Saint-Guidon. Spijtig genoeg is er voor iedereen een tijd van komen en gaan, maar RSCA zal eeuwig blijven bestaan," tweette Verschueren. 

Mister Michel kijkt positief naar de toekomst en hoopt dat er na de grote verbouwingswerken nog tijd en budget zal gevonden worden om opnieuw een zaak te openen in het stadion van paars-wit waar mensen dagelijks terecht kunnen. 

Michel Verschueren is kwistig met de emoji's in zijn tweet over het restaurant.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?