Resto: Balls & Glory

© Saskia Vanderstichele
Onze score

De pop-up Balls & Glory opende vorig jaar in café Flamingo op het einde van de Lakensestraat. Die pop-upformule bleek een succes en dus wordt de tijdelijke plek van Balls & Glory een permanente. 

Behoeft Wim Ballieu nog introductie? Met zijn "handcrafted meatballs" is hij een BV geworden en zijn succes blijft maar groeien. Ballieu heeft ondertussen voet aan de grond in Leuven, Gent en Antwerpen, en zijn gehaktballen zijn nu ook in enkele Delhaize-filialen te verkrijgen.

Naar zijn aanwezigheid in Brussel werd reikhalzend uitgekeken, en vorig jaar in juni palmde hij tijdelijk de helft van café Flamingo in, op het einde van de Lakensestraat. Die pop-upformule bleek erg succesvol, en nu heeft Balls & Glory zich definitief gevestigd daar in de Alhambrawijk.

Zijn succes is helemaal verdiend. Geen verrassing, ook, want het concept dat Ballieu hanteerde in de Flamingo heeft ook elders ook al vruchten afgeworpen – een verkwikkende lunch in drie kwartier tegen een erg eerlijke prijs: 12 euro.

De logistieke set-up is daarvoor perfect uitgekiend. Je komt binnen, bestelt aan de toog, gaat aan een tafel zitten met een nummerbordje, je geniet van je maaltijd, betaalt... en je gaat weer verder met de orde van de dag.

Toen wij er binnenvielen, nam Ballieu zelf de bestellingen en de bediening op zich. De charmante ondernemer lijkt de gave te hebben om op twee plaatsen tegelijk te kunnen zijn. Uit het aanbod kozen we de overheerlijke gehaktbal met kip en spinazie. De vrij compacte structuur van de gehaktbal en zijn lichtjes met broodkruim beslagen buitenkant contrasteerden subtiel met de groene coulis binnenin. Je kan dit populaire gerecht pimpen met stoemp of smaakvolle veldsla, waaraan boontjes, rauw witloof en een lichte vinaigrette worden toegevoegd.

Twee andere aangename verrassingen: een karaf met water, op smaak gebracht met citroen en munt, en gratis fruit. En dan vergeten we nog de fijne ambiance van de plek te vermelden, en zijn fraaie inrichting, met twee grote tafels van Jan Hoet Junior.

open: ma > za van 10 > 22.00

0483 60 59 55
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
  • De nieuwe Nederlandstalige parlementsleden
  • Johan Leman: 'Het signaal van de kiezer is niet zo duidelijk als sommigen beweren'
  • Het nieuwe samenwonen: een balzaal, biljarttafel en een kookeiland van 7 meter
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • The Graduates: musicalsterren van morgen
  • Fête de la Musique: Yôkaï's voodoo jazz
  • Stéphane Mandelbaum: l'enfant maudit de l'art brut
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement