Resto: L'atelier de Nicolas

© Saskia Vanderstichele
Onze score

Enkele jaren geleden schreven we in deze rubriek een zeer lovend stuk over Parachute Parc, een leuk restaurantje waar men al bistronomische gerechten serveerde nog voor de term was uitgevonden. Het deed ons dan ook plezier om nog eens terug te keren naar dit adres, want hoewel het tegenwoordig L’Atelier de Nicolas heet, is er aan het knappe interieur en het groene uitzicht op het Tenboschpark weinig tot niets veranderd.

 In de potten roert chef Nicolas Rivière, die eerder onder meer in de keuken stond van Rouge Tomate. In zijn ‘atelier’ – of de speeltuin waar de chef zijn fantasietjes kan uitwerken – brengt Rivière een fris, gezond en verfijnd aanbod dat op één krijtbord past en om de twee dagen verandert in functie van het aanbod van de markt. Als voorgerecht namen we een ceviche van heek met limoen, gember, bosuitjes, munt en pickles (€15). Deze Latijns-Amerikaanse marinadetechniek geeft de rauwe vis door zijn zuurte een gekookt aspect, en de pittige ingrediënten geven een heerlijk frisse, kruidige toets. We waren helemaal verkocht, en ook de stiekeme lepel in de velouté van gekaramelliseerd witloof met grijze noordzeegarnalen en masala (€13) deed ons inwendig jubelen.

Deze krachtige start vond helaas geen vervolg in de hoofdgerechten, want onze eendenfilet met honing, gekonfijte abrikozen en amandelnoten (€23) was in orde, maar niet echt bijzonder. En ook het nagerecht was een beetje middelmatig: we hadden gehoopt dat een chef in zijn eigen speeltuin iets vindingrijker uit de hoek zou komen dan met een kaasplank of een tarte tatin. We besloten dan maar om de ‘coulant’ – gewoon een ander woord voor ‘moelleux’ – eens uit te testen, doch helaas: tien op tien voor smaak... maar het enige vloeibare op ons bord was het minuscule bolletje vanille-ijs ernaast, dat onderweg al half gesmolten was. Was alles op het niveau van het voorgerecht gebleven, kreeg dit restaurant zeker nog een ster extra.

open: di > za (middag & avond)

02 346 68 29
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
  • Vlaamse besparingen in Brussel: analyse en reacties
  • Het juridische kluwen van draagmoederschap
  • Interview met de voorzitter van de Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg.
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Keith Haring: the radiant baby is coming to Bozar
  • Mati Diop: une étoile cannoise brille sur Dakar
  • Angélique Kidjo: niet Afrikaans, niet Europees, maar gewoon anders
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement