Resto: Manhattn's

© Saskia Vanderstichele
Onze score

De komst van Manhattn’s naar Brussel is met heel wat promotionele poeha gepaard gegaan. En dat hoeft niet te verbazen: als je bekijkt hoeveel burgereettenten Brussel vandaag telt, moet je je wel onderscheiden. Welk verhaal schuilt er dan achter dit adres, geleid door de twee gebroeders Vandermeulen?

Wel, een van hen heeft een tijd een New Yorkse food truck bemand die Belgische wafels aan de man bracht. Met die ervaring – niet meteen heel doorslaggevend voor hun Brusselse avontuur – in het mekka van de gehakte biefstuk achter de kiezen, zet het duo zich nu in de markt als Brusselse invoerder van “het beste van het beste dat Manhattan te bieden heeft”.

Die wat onbescheiden slogan noopte ons tot nader onderzoek. Manhattn’s blijkt een atypische plek te zijn en heeft qua werking meer weg van een Quick of een McDonald’s dan andere Brusselse burgerplekken als Ellis, Hemgie’s, Cool Bun…

Bestellen doe je in dit postindustriële loftdecor aan de toog, en dat kan, gezien het succes van de plek, gepaard gaan met een frustrerend lang oplopende wachttijd. Reken gemiddeld toch op een halfuurtje aanschuiven, als je niet in alle vroegte komt eten. Eenmaal je een keuze hebt gemaakt, installeer je je aan een tafel waarop een buzzer staat die knippert en luidt wanneer je eten klaar is.

Wij bestelden een ‘Godfather Deal’, een formule met een burger, frieten en een drankje. Voor 14,50 euro kregen we de ‘Empire Cheese’, een cola – junkfood all the way – en verse frieten, bestrooid met rozemarijn. De burger was perfect: een mooi stuk kwaliteitsvlees van op de Britse eilanden. De cuisson kies je zelf en dus kregen wij onze burger mooi rosé geserveerd. Het gehakt werd nog eens heerlijk in de verf gezet door een broodje – een typische bun – van de onovertroffen artisanale bakker Yves Guns. De aanwezigheid van Comté-kaas en een huisgemaakte barbecuesaus op de frieten gaf het geheel wat extra karakter.

open: 7/7, 12 > 14.30 & 19 > 22.30

Manhattn's: hamburgers 'New York style'
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
BRUZZ Magazine
deze week
  • 30 jaar Boterhammen in het park met Jari Demeulemeester
  • Brusselaars werken langer: 'Ik hou het vol tot ik sterf'
  • Op de markt in Anderlecht: 'Soms geven we het gewoon cadeau'
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Maurice Louca surrenders to the maqam
  • Antoine Pierre partage ses hotspots
  • Back to the roots met Gorges Ocloo
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement