Resto: Prélude

© Saskia Vanderstichele
Onze score

Om van de laatste mooie nazomerdagen te genieten, bestaat er waarschijnlijk geen betere plek dan het terras van Prélude, dat sinds zijn recente opening het strookje gras tussen de bomen aan de (rustige) straatkant heeft ingepalmd. De voormalige muziekwinkel ademt nu een positief en ontspannen sfeertje uit, waarin mensen zich dankbaar komen wentelen met een boek bij een lokaal biertje.

Van 12 tot 15.00u biedt Prélude een lunchformule aan in de vorm van een bento – de gezonde Japanse versie van een brooddoos die standaard gevuld wordt met graanproducten, groenten en proteïnen, maar die nu wereldwijd in alle mogelijke variaties wordt heruitgevonden.

Elke dag kun je kiezen tussen een bento met vlees of vis (€12), of met een vegetarisch hapje (€10). Wij bestelden eerst een tapenade van rode biet als aperitiefhapje, die lekker fris smaakte bij het robuuste brood. Aansluitend kozen we voor de bento met vis: een gravlax met een pittige saus van kappertjes en sjalotten, geserveerd met gekaramelliseerde wortelen, snijbiet in bechamelsaus, groene sla en een portie geparfumeerde basmatirijst. Inderdaad ultragezond, vers, kleurrijk en weinig vetrijk, al vonden we de drie petieterige sneetjes zalm wel wat aan de karige kant. Dan betalen we toch liever wat meer. We prikten ook even mee in de vegetarische burger van champignons en kikkererwten naast ons en waren meteen betoverd: dit is een van de betere vegetarische happen die in Brussel te vinden zijn!

Hoewel we absoluut geen honger meer hadden, konden we toch niet weerstaan aan de geglazuurde wortelcake in de toonbank, en gelukkig maar, want we konden zweren dat we een klein engelenkoor hoorden zingen bij onze eerste hap. De verleiding om de brug te maken naar het aperitiefuur (17 tot 20.00u) met artisanale bieren, wijnen en dito planken vol kaas, burrata en vegetarische hapjes was groot, maar dat houden we voor een andere keer.

open: di > za van 10 > 20.00

02 538 61 64
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
  • De nieuwe Nederlandstalige parlementsleden
  • Johan Leman: 'Het signaal van de kiezer is niet zo duidelijk als sommigen beweren'
  • Het nieuwe samenwonen: een balzaal, biljarttafel en een kookeiland van 7 meter
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • The Graduates: musicalsterren van morgen
  • Fête de la Musique: Yôkaï's voodoo jazz
  • Stéphane Mandelbaum: l'enfant maudit de l'art brut
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement