R1443 Prelude
© Saskia Vanderstichele

Resto: Prélude

Karolien Merchiers
© Agenda Magazine
23/09/2014

Om van de laatste mooie nazomerdagen te genieten, bestaat er waarschijnlijk geen betere plek dan het terras van Prélude, dat sinds zijn recente opening het strookje gras tussen de bomen aan de (rustige) straatkant heeft ingepalmd. De voormalige muziekwinkel ademt nu een positief en ontspannen sfeertje uit, waarin mensen zich dankbaar komen wentelen met een boek bij een lokaal biertje.

Van 12 tot 15.00u biedt Prélude een lunchformule aan in de vorm van een bento – de gezonde Japanse versie van een brooddoos die standaard gevuld wordt met graanproducten, groenten en proteïnen, maar die nu wereldwijd in alle mogelijke variaties wordt heruitgevonden.

Elke dag kun je kiezen tussen een bento met vlees of vis (€12), of met een vegetarisch hapje (€10). Wij bestelden eerst een tapenade van rode biet als aperitiefhapje, die lekker fris smaakte bij het robuuste brood. Aansluitend kozen we voor de bento met vis: een gravlax met een pittige saus van kappertjes en sjalotten, geserveerd met gekaramelliseerde wortelen, snijbiet in bechamelsaus, groene sla en een portie geparfumeerde basmatirijst. Inderdaad ultragezond, vers, kleurrijk en weinig vetrijk, al vonden we de drie petieterige sneetjes zalm wel wat aan de karige kant. Dan betalen we toch liever wat meer. We prikten ook even mee in de vegetarische burger van champignons en kikkererwten naast ons en waren meteen betoverd: dit is een van de betere vegetarische happen die in Brussel te vinden zijn!

Hoewel we absoluut geen honger meer hadden, konden we toch niet weerstaan aan de geglazuurde wortelcake in de toonbank, en gelukkig maar, want we konden zweren dat we een klein engelenkoor hoorden zingen bij onze eerste hap. De verleiding om de brug te maken naar het aperitiefuur (17 tot 20.00u) met artisanale bieren, wijnen en dito planken vol kaas, burrata en vegetarische hapjes was groot, maar dat houden we voor een andere keer.

open: di > za van 10 > 20.00

02 538 61 64

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis, Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni