Sint-Gillis krijgt eerste vegan fastfoodrestaurant

© Creative Commons
| Vegan fast food (archiefbeeld).

Veganisten kunnen vanaf volgend jaar in Sint-Gillis terecht voor hun gezonde dosis fastfood. In de Waterloosesteenweg opent eind januari namelijk het het eerste fastfoodrestaurant Veg'ger, waar hamburgers, tacos, pitta's en hotdogs op veganistische wijze geserveerd worden.

Uitbater Chanez en haar man Mohamed leggen in La Capitale uit dat ze het heel moeilijk vinden om in Brussel een veganistische hamburger op de kop te tikken. "In Brussel is het moeilijk om veganist te worden", zegt Chanez.

"In New York nam een vriendin me mee naar allerlei restaurants. Toen ik terug in Brussel was, merkte ik dat er amper veganistische eetplaatsen zijn. Enkel vegetarische", aldus Chanez, die de mosterd voor een vegan hamburgertent uit Parijs haalt.

Brussel telt wel verschillende vegan restaurants of kruideniers, maar een 100 procent fastfoodrestaurant was er nog niet. Eind januari 2019 zal Veg'ger dat gat in de Brusselse markt opvullen. Het etablissement komt op de Waterloosesteenweg, ter hoogte van het Van Meenenplein. Er zullen ook thuisleveringen gedaan worden via fietskoeriers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?