Stad wil 'zero waste-kiosk' op de Brouckèreplein

© Saskia Vanderstichelejpeg
| De voetgangerszone aan het de Brouckèreplein is nu nog een werf. Zodra die af is, moet er ook een zero waste-kiosk verschijnen, een eetkraam dat geen wegwerpafval produceert.

De Stad Brussel wil een kiosk op het de Brouckèreplein, een eetkraam dat geen of zo weinig mogelijk wegwerpafval produceert. Gefrituurd eten is ook uit den boze. Mogelijke uitbaters kunnen zich vanaf vandaag kandidaat stellen.

De nieuwe kiosk moet "de handelsdynamiek van de voetgangerszone vervolledigen en ondersteunen," klinkt het bij handelsschepen van de Stad Fabian Maingain (Défi) in de krant La Libre Belgique.

Verwacht geen wafels, frieten of oliebollen, want die passen niet in het kraam dat Maingain voor ogen heeft. Het eetkraam, dat bovendien ook het wegwerpafval tot een absoluut minimum moet zien te beperken, mag enkel "seizoensgebonden, gezonde en artisanale producten" verkopen.

De Stad deelt een concessie uit voor zo'n kiosk en heeft daarvoor een oproep gelanceerd. De kiosk kan open gaan zodra het de Brouckèreplein af is.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?