Sterrenchef Maxime Maziers neemt Bruneau over

© Visit Brussels/BRUZZ
| Maxime Maziers, chef van het gerenommeerde visrestaurant ‘L'Ecailler du Palais royal, wordt de nieuwe chef van restaurant Bruneau

Sterrenchef Maxime Maziers neemt het Brusselse restaurant Bruneau over. Dat stond sinds januari te koop. De naam van het restaurant zal niet veranderen.

Dat er een overnemer gevonden werd voor het sterrenrestaurant, was al geweten. Maar de naam van de nieuwe chef was tot nog toe onbekend. Het blijkt om Maxime Maziers te gaan, van het gerenommeerde visrestaurant ‘L'Ecailler du Palais royal’.

De naam van Bruneau (naar de vroegere eigenaar Jean-Pierre Bruneau) blijft ongewijzigd, en op korte termijn blijft alles ook grotendeels bij het oude. Maziers is dan ook een oudgediende van het restaurant. Toch wil hij Bruneau mettertijd naar zijn eigen hand zetten.

Restaurant Bruneau
© The Fork
| Restaurant Bruneau.

"Ik zal mijn eigen menu, maar ook de seizoensklassiekers van Bruneau aanbieden", zegt de chef. "Daarnaast kom er een menu 'sur mesure', op maat dus."

Vraagprijs: 1,5 miljoen euro

Bruneau, open sinds 1975, was een van de weinige driesterrenzaken in Brussel tussen 1988 en 2004, maar na 60 jaar op een zeer hoog gastronomisch niveau gaf de Naamse chef Jean-Pierre Brunaau er de brui aan. Zijn restaurant stond sinds januari te koop voor anderhalf miljoen euro. De eigenlijke verkoopprijs is evenwel niet bekendgemaakt.

"Ik wilde aan een gepassioneerde chef-eigenaar verkopen en niet aan een investeerder", zegt Bruneau zelf. "Maxime is een enorm talent. Hij zal de ster van Brunau weer doen schitteren, daar twijfel ik niet aan. Juist Maxime heeft schouders die sterk genoeg zijn om onze erfenis te kunnen dragen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?